Tekniikka ja opettajaopinnot vetivät hakijoita syksyn yhteishaussa Jyväskylässä

Tietotekniikan ja luokanopettajan opinnot kiinnostivat eniten hakijoita syksyn yhteishaussa Jyväskylän yliopistossa. Tietotekniikan kandidaatti- ja maisteriohjelmaan tuli 242 hakemusta, luokanopettajan aikuiskoulukseen Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen 130 hakijaa. Kokkolan yliopistokeskus on Jyväskylän, Vaasan ja Oulun yliopistojen yhteinen.

Jyväskylän ammattikorkeakouluun JAMKiin hakemuksia tuli eniten logistiikkainsinöörin opintoihin, kaikkiaan 290. Sairaanhoitajakoulutukseen hakijoita oli yhteensä 274, kätilökoulutukseen 154.

Oppilaitokset julkaisevat tiedot opiskelijavalinnoista viimeistään 29. marraskuuta. Opinnot alkavat tammikuussa 2019.

 

Insinöörikoulutuksen suosio oli JAMKissa tiedossa, ja aloituspaikkoja lisättiin tänä syksynä 20:stä 40:een.

– Kasvu johtuu varmasti yritysten kansainvälistymisestä ja tarpeesta saada logistiikan osaajia. Haussa ollut tutkinto on monimuotototeutus. Se mahdollistaa, että opiskella voi myös työn ohessa, sanoo teknologiayksikön johtaja Pasi Raiskinmäki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Kaikkiaan JAMKiin haki syksyn haussa 1591 hakijaa, joista 705 piti oppilaitosta ensisijaisena toiveena. Tarjolla on 140 luonnonvara-, tekniikan- sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelupaikkaa.

Englanninkielisistä opinnoista 33 hakijaa kiinnosti Full Stack -ohjelmistotuotannon koulutus. Agrologin monimuototutkintoon haki 33 ensisijaista hakijaa.

 

Jyväskylän yliopistoon pyrki tänä syksynä vähemmän hakijoita kuin viime vuonna. Nyt hakijoita 472, viime syksynä 734. Tällä kertaa haussa ei ollut aloituspaikkoja viime syksyn suosikkiopintoihin eli taloustieteen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan sekä ohjausalan maisteriohjelmaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .