Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro tekivät toimihenkilöille sopimuksen – yhteensä 3,2 prosenttia kahdessa vuodessa

Kemianteollisuuden ylemmille toimihenkilöille paikallista sopimista korostava ratkaisu.

Torstai on tuonut jälleen uusia työehtosopimuksia. Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro pääsivät sopimukseen teollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Sopimus tuo kahden vuoden aikana yhteensä 3,2 prosentin palkankorotukset eli se noudattelee teollisuuden työntekijäpuolen korotuslinjaa.

Ratkaisuun myös sisältyy kolmas optiovuosi, jonka palkkaratkaisusta sovittaisiin keväällä 2019. Neuvottelutuloksen piirissä on yli 25 000 toimihenkilöä.

Teknologiateollisuuden sopimuksista on auki enää suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimus, jonka Teknologiateollisuus tekee Ammattiliitto Pron kanssa. Sopimus koskee noin 8 000:ta toimihenkilöä. Nykyinen sopimus on voimassa marraskuun loppuun, ja osapuolet aloittavat uuden neuvottelut välittömästi.

Kemianteollisuus tyytyväinen ratkaisuun

Myös Kemianteollisuus ja akavalainen Ylemmät Toimihenkilöt YTN pääsivät torstaina neuvottelutulokseen. Kolmivuotinen ratkaisu sisältää paikallisesti sovittavat palkankorotukset.

Jos paikallisista palkankorotuksista ei päästä sopimukseen, palkat nousevat ensi vuoden helmikuusta alkaen 1,2 prosentin yleiskorotuksella ja 0,4 prosentin työnantajan kohdentamalla paikallisella erällä. Vuoden 2019 helmikuusta alkaen palkat nousisivat prosentin yleiskorotuksella ja 0,6 prosentin työnantajan kohdentamalla paikallisella erällä.

Sopimuksen piiriin kuuluu noin 8 000 työntekijää.

– Sopimus edistää merkittävästi paikallista palkanmuodostusta. Työpaikoille annetaan toisaalta mahdollisuus, mutta myös vastuu mitoittaa ja kohdentaa palkankorotuksia yrityskohtaisten tarpeiden mukaan paikallisesti sopien, sanoo johtaja Jyrki Hollmén Kemianteollisuus ry:stä.