Televiestintäliitto ITU: Lindén ei ole erityislähettiläs vaan puolestapuhuja

"En väittänyt olleeni Ugandassa laajakaistakomission toimeksiannosta"

Entinen kokoomusministeri Suvi Lindén toimii virallisesti YK:n alaisen laajakaistakomission puolestapuhujana (advocator) eikä Kansainvälisen televiestintäliiton ITUn erityislähettiläänä (special envoy), kertoo liiton tiedottaja Jennifer Ferguson-Mitchell STT:lle.

Hänen mukaansa Linden oli ITUn erityislähettiläs ja laajakaistakomission varsinainen jäsen vuosina 2010–2015. Sittemmin Lindén on toiminut komission vapaaehtoisena puolestapuhujana.

Lindén kuitenkin itse kertoo sopineensa ITUn pääsihteerin Houlin Zhaon kanssa, että voi käyttää aiempaa erityislähettiläs-nimikettään.

– Syksyllä 2017 kävimme kahdenkeskisen keskustelun pääsihteeri Zhaon kanssa, jossa yhteydessä sovimme, että advocatorin sijaan voin käyttää aikaisempaa special envoy nimikettä, Lindén kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Ferguson-Mitchell taas kertoo, että erityislähettilään tehtävä on virallinen nimitys, joka ITUn olisi pitänyt vahvistaa kirjeellä.

– Suvi Lindén saattaa kokea toimivansa lähettilään tehtävässä, mutta hänen tittelinsä on puolestapuhuja (advocat), Ferguson-Mitchell sanoo sähköpostiviestissä.

– Laajakaistakomissio ei ole tehnyt virallisia päätöksiä nimityksen muuttamisesta. Keskustelu Houlin Zhaon kanssa, joka toimii myös laajakaistakomission varapuheenjohtajana, ei virallisesti muuta titteliä.

Ferguson-Mitchell kuitenkin kertoo, että Houlin Zhao oli keskustelussa antanut tukensa Lindénin pyrkimyksille edistää laajakaistateknologioiden käyttöä.

 Egyptistä seminaarimatkalta tavoitettu Lindén painottaa Helsingin Sanomille, että hänen toiminnassaan kyse on nimenomaan vapaaehtoisesta järjestön edustamien asioiden edistämistyöstä. Lindénin mielestä titteli on sivuseikka. Lindénin mukaan hänet esitellään seminaareissa usein ex-ministerinä, mutta joskus tittelillä special envoy.

Kertoo kartoittaneensa valmiutta älypuhelinhankkeisiin

Lindénin Ugandan-matka nousi otsikoihin Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen tapauksen yhteydessä. Lindén sanoi aiemmin Facebookissa, että tietoyhteiskunnan edistäminen on kuulunut hänen luottamustehtäväänsä YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä vuodesta 2011. Hän sanoi olleensa Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa, ei Patrian asialla.

Perjantaina Lindén tarkensi, että on ollut Ugandassa kartoittamassa maan valmiutta laittaa liikkeelle hankkeita, joissa älypuhelimella autetaan kansalaisia arjessa. Hän sanoo Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa, ettei ole väittänyt tämän tapahtuneen laajakaistakomission toimeksiannosta.

Lindén kertoo, että hänen tehtävänsä komissiossa on ollut koko ajan luottamustehtävä, vapaaehtoinen ja perustunut ITUn pääsihteerin henkilökohtaiseen kutsuun.

ITUn tiedottaja Ferguson-Mitchell kertoi torstaina, ettei Lindén ollut Ugandassa komission virallisena edustajana eikä komissio tiennyt Ugandan-matkasta.

Uusimmat

Kotimaa

Matti Nykäselle muistomerkki – Jyväskylän kaupunginhallitus arvioi noin 100 000 euron hanketta jo maaliskuussa

Luunmurskaajakeli tuli Jyväskylään – kaupunki varoittaa äärimmäisen liukkaista jalkakäytävistä

Poliisilla tutkinnassa noin 30 vanhusten hoitoon liittyvää tapausta – Keski-Suomessa ei yhtään

Poliisilla tutkinnassa koko maassa noin 30 vanhusten hoitoon liittyvää tapausta –  vanhustenhoidossa tapahtuneiden laiminlyöntien julkisuus ei poliisin mukaan näy tutkintapyyntöjen määrissä

Nukahtanut mönkijäkuski ja väärät henkilötiedot antanut nainen – poliisi pysäytti useita rattijuoppoja liikenteessä Jyväskylän seudulla

Helsingin yliopistolle joukkosurmaa suunnitellut mies taas syytteeseen vakavan väkivaltarikoksen valmistelusta

Jämsän verisistä vesuri-iskuista uutta tietoa hovioikeudessa: Mies kertoi kyllästyneensä naapurinsa komenteluun – viimeinen pisara oli käsky tehdä ruokaa

Jussi Niinistö jatkaa "perustuslakitalebanien" sättimistä – yhdistää Martin Scheininin marxismiin ja nostaa esiin 670–1340 euron lausuntopalkkiot

Hirsirakenteinen lomamökki tuhoutui tulipalossa Enontekiöllä, kahdeksan evakuoitiin – syttymissyy hämärän peitossa

Kulttuuriklupi Pokura konkurssiin Jämsässä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.