Televisiomaksujen perimisestä aiotaan luopua

Hallitus esittääkin, että vielä maksamatta olevien televisiomaksujen perinnästä luovuttaisiin kuluvan vuoden jälkeen. Esitys sisältyy ehdotukseen valtion televisio- ja radiorahastolain muuttamisesta.

Ennen vuotta 2013 erääntyneiden televisiomaksujen perintää on jatkettu rahastolain edellyttämällä tavalla. Kuluvana vuonna toiminnasta aiheutuvat kustannukset nousevat kuitenkin vanhoista maksuista saatavia tuloja suuremmiksi. Tästä syystä hallitus katsoo, ettei perimistä tulisi jatkaa niin pitkään kuin nykyinen rahastolaki edellyttää eli vuoden 2017 loppuun saakka.

Valtion televisio- ja radiorahastossa on myös asiakkaiden liikaa maksamia televisiomaksuja, jotka palautetaan maksajille. Lainmuutos tarkoittaa sitä, että ne maksut, joita ei ole saatu palautettua vuoden 2014 loppuun mennessä, tuloutettaisiin valtion televisio- ja radiorahastoon.

Viestintävirasto on pääsääntöisesti palauttanut liikaa maksetut televisiomaksut maksajille. Palauttamisyrityksiä jatketaan vielä koko kuluvan vuoden. Yleisin palauttamisen estävä syy on, että palautuksen saaja ei ole pyynnöstä huolimatta toimittanut yhteystietojaan tai tilinumeroaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Televisiomaksuja annettaisiin anteeksi yhdeksällä miljoonalla