Teo tutkii nänniä imeneen lääkärin tapauksen

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus Teo on päättänyt tutkia nänniä imeneen lääkärin tapauksen. Apulaisjohtaja Tarja Holin mukaan asiaa ihmeteltiin Teossa tiistaina, kun siitä saatiin tietää sanomalehdestä.

- Kaikkihan ymmärtävät, ettei tämä mitään normaalia lääkärin toimintaa ole, jos lehtiotsikot pitävät paikkansa, Holi sanoi STT:lle.

Holi ei halua kommentoida tapausta sen enempää ennen siihen perehtymistä. Teolla on mahdollisuudet jakaa epäasiallisesti käyttäytyville lääkäreille huomautuksia, varoituksia ja jopa poistaa oikeudet ammatin harjoittamiseen.

Oikeusturvakeskukselle tulee vuosittain muutamia kanteluja lääkärien harjoittamasta seksuaalisesta häirinnästä. Holin mukaan tapahtumien kulun selvittäminen on usein vaikeaa, koska osapuolten kertomukset poikkeavat kovasti toisistaan. Häirinnästä on harvoin muuta näyttöä kuin potilaan kertomus.

- Tilanne on tietenkin erilainen, jos esimerkiksi useat potilaat kertovat samansuuntaisesti samasta lääkäristä, hän sanoo.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.