Teollisuushalli oli palaa tulitikusta: Liekit leimahtivat jopa parimetrisiksi

Teollisuushalil oli vaarassa palaa Jämsänkoskella Jalastiellä torstaina alkuillasta. Pelastuslaitoksen palomestari Markku Mantere luonnehti tilannetta "todelliseksi rakennuspalon vaaraksi".

Paikalla oli ollut nuoria miehiä, jotka olivat pesseet hallissa moottoripyöriä tai sen osia, ja lattiakaivoon oli valunut bensaa. Yksi henkilöistä kertoi pelastuslaitokselle sytyttäneensä tulitikun, mutta puhaltaneensa sen sammuksiin, ja vasta tämän jälkeen heittäneensä tulitikun lattiakaivoon.

Kaivossa ollut bensa leimahti liekkeihin ja iski lieskat jopa parimetrisinä. Ilmeisesti polttoainetta ei ollut kaivossa kuitenkaan kovin paljoa, sillä palo sammui lähes yhtä nopeasti kuin oli syttynytkin. Paikalla olleet olivat ruiskuttaneet kaivoon vettä, mutta bensa oli jo ehtinyt palaa loppuun.

Pelastuslaitos lähetti paikalle kaksi yksikköä. Palokunta mittasi paikalle saavuttuaan lämpökameralla lattiakaivon ritilän, jonka lämpötila nousi vielä osin jopa 90-asteisiksi.

Kyseisen hallin rakenteet ovat palonkestävät, mutta seinät nokeentuivat leimahduksesta. Lisäksi yhden moottoripyörän takalokasuoja suli kuumuudessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .