Teollisuushalli tuhoutui tulipalossa Kuhmoisissa

Teollisuushalli on tuhoutunut suuressa tulipalossa Kuhmoisissa. Pelastuslaitos hälytettiin Kokonniementien varrella sijaitsevan hallin sammutustyöhön perjantaina kelllo 2.28.

Noin 700-neliöisen konehallin sammutustyöt oli saatu pääosin päätökseen noin puoli neljään mennessä iltapäivällä.

Jälkisammutustöissä haasteita aiheuttivat palon yhteydessä lämmenneet kaasupullot, joita jäähdyteltiin vielä puolenpäivän jälkeen., kertoi päivystävä päällikkö Juha Saario

Palo oli raju ja muun muassa hallin sisällä olleet kaasupullot räjähtelivät palon aikana. Henkilövahinkoja ei syntynyt.

Palon aiheuttamat vahingot ovat mittavia. Hallin sisällä on tuhoutunut kaksi kuorma-autoa, kuormaaja, trukki sekä runsaasti pienempiä koneita, muun muassa hitsauskoneita. Paikalle ensimmäisenä yöllä saapunut hallin omistaja onnistui pelastamaan yhden kaivinkoneen palolta siirtämällä sen kauemmas paikalta.

Naapuri havaitsi palon

Konehallin naapuritalon asukas havaitsi palon ja soitti hätäkeskukseen. Halli oli täyden palon vaiheessa jo ensimmäisten pelastusyksiköiden saapuessa. Palon luokitus muutettiin suureksi ja paikalle hälytettiin runsaasti lisäyksiköitä.

Paikalla oli enimmillään kuusi pelastusyksikköä, kolme säiliöautoa, puomitikasauto ja raivauskalustoa. Yksiköitä hälytettiin paikalle Kuhmoisista, Jämsästä ja Jämsänkoskelta. Erikoiskalusto saapui paikalle Jyväskylästä.

Vaikka lähistöllä oli myös muita rakennuksia, saatiin palo rajattua siten, ettei leviämisvaaraa ollut.

Palo ei aiheuta vaaraa ympäristölle. Palokunta ei ole joutunut eristämään lähialueita eikä antamaan erityisohjeita savun takia.

– Ilma on kylmä ja savu on noussut ylöspäin, eikä siitä ole ympäristölle haittaa, Saario kertoi.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .