Terho sinisten kannatuksesta: Pelkillä korulauseilla ei pärjätä

Hallitukseen kuuluva Sininen eduskuntaryhmä asemoi itseään poliittiseen keskustaan.

Hallitukseen kuuluva Sininen eduskuntaryhmä ei pärjää nykyisessä kannatustilanteessa pelkillä poliittisilla korulauseilla, arvioi eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.).

– Tarkoitus on osoittaa kouriintuntuvia tuloksia siitä, mitä (tuleva puolue) Sininen tulevaisuus edustaa, lupasi Terho esitellessään sinisten periaateohjelmaa perjantaina.

Jussi Halla-ahon perussuomalaisista kesäkuussa irtautunut ryhmä kerää parhaillaan kannattajakortteja varsinaisen puolueen rekisteröimistä varten.

Siniset eivät ole niittäneet menestystä viime gallupeissa: kannatus oli heinä–elokuussa reilut 1,5 prosenttia Ylen ja Helsingin Sanomien mittauksissa.

Periaatelinjauksia esitellyt eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo (sin.) arvioi perjantaina, että siniset kuuluvat poliittiseen keskustaan, mutta politiikan painopiste ei ole maaseudulla.

– Tämä on kaikkien suomalaisten puolue, mutta myös kaupunkilaisten puolue, joka suhtautuu kaupungistumiseen myönteisesti, mutta että se tehdään hallitusti, sanoi Elo.

 

"Hallittua maahanmuuttoa - ei rasismille"

 

Sinisen eduskuntaryhmän nimi oli vielä kesän ajan Uusi vaihtoehto. Ryhmään kuuluu muun muassa perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini (sin.).

Terhon mukaan siniset haluavat painottaa politiikassaan muun muassa uudistusmielisyyttä ja käytännönläheisyyttä. Terho kantaa huolta keskiluokasta yhteiskunnan muuttuessa.

– Meidän täytyy vaikuttaa veropolitiikalla siihen, että keskiluokka säilyy.

Humanitäärisen maahanmuuton on oltava sinisten mukaan hallittua ja siinä on huomioitava Suomen taloudellinen kantokyky. Siniset tuomitsevat rasismin, halveksinnan ja syrjinnän.

Sinisten odotetaan myöhemmin kertovan, millaisia poliittisia linjauksia ne periaateohjelmansa pohjalta rakentavat. Esimakua linjasta saatiin Terhon mukaan jo budjettiriihestä. Riihessä keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostama hallitus nosti esiin kysymyksiä muun muassa kansallisesta turvallisuudesta ja laittomasti maassa olevien asemasta.