Terrori-isku karkottaa turistit vain hetkeksi – Turkin-matkoissa tilanne palautunut ennalleen

Esimerkiksi Turkin matkoja peruttiin jonkin verran heti vallankaappausyrityksen jälkeen, mutta tilanne on palautunut jo ennalleen.

Terrori-iskut ja poikkeukselliset tapahtumat vähentävät matkustamista niiden tapahtumapaikoille, mutta kysyntä palaa nopeasti ennalleen, kertoo Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti. Esimerkiksi Turkin matkoja peruttiin jonkin verran heti vallankaappausyrityksen jälkeen, mutta tilanne on palautunut jo ennalleen. Ranskan matkoihin terrori-iskut eivät ole vaikuttaneet, kertoo Mäki-Fränti.

Matkat ovat kuitenkin vähentyneet sellaisille alueille, joissa on ollut levotonta pidempään.

Matkustusilmoitusten määrä kasvussa

Matkustusilmoitusten määrä on lisääntynyt selvästi viime vuodesta, kertoo ulkoministeriön matkustusturvallisuudesta vastaava virkamies Iiris Strandman. Strandmanin mukaan tänä vuonna on tehty jo noin 50 000 matkustusilmoitusta, mikä on yhtä paljon kuin koko viime vuonna yhteensä.

Strandmanin mukaan terrori-iskut ja levottomuudet saavat ihmiset tekemään matkustusilmoituksia tavallista enemmän. Silti suomalaiset jättävät edelleen ilmoituksen useimmiten tekemättä. Suomalaiset tekevät vuosittain yhteensä noin 10 miljoonaa ulkomaanmatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Matkustusilmoituksia tehdään huomattavasti aiempaa ahkerammin