Terveydenhoitajalla käynti ehkä maksulliseksi

Käynti terveydenhoitajan vastaanotolla terveyskeskuksessa tulee osin maksulliseksi ensi vuoden alussa, uutisoi Helsingin Sanomat sunnuntainumerossaan. 8,90 euron kertamaksun saa periä korkeintaan kolmelta käynniltä vuodessa. Jos potilas menee myös lääkärille, peritään vain yksi maksu.

Maksun perimisen mahdollistava lakimuutos tuli voimaan jo kesällä, mutta sosiaali- ja terveysministeriössä on vielä tekeillä asetus, jolla asiasta säädetään tarkemmin. Asetus tulee voimaan todennäköisesti tammikuun alussa. Kuntien terveyslautakunnat voivat päättää maksujen perimisestä tai perimättä jättämisestä. Kunta voi myös todeta, että hoitajalla voi edelleen käydä ilmaiseksi.

Terveydenhuollon asiakasmaksulakia muutettiin samalla, kun eduskunta päätti antaa hoitajille luvan kirjoittaa tiettyjä reseptejä. Hoitajien tehtävänkuvan laajenemisen myötä katsottiin, että hoitajakäynnistä voi periä maksun samoin kuin lääkärikäynnistä.

Maksullisiksi tulevat myös matkailijoille annettavat rokotukset sekä erilaisten todistusten hankkimisen hoitajalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.