Terveydenhoitajan surma järkytti

Terveydenhoitajan surma on järkyttänyt laajasti terveydenhuollon väkeä. Poliisi ei valottanut teon motiivia, mutta kertoi selvittäneensä tapahtumien kulun pääpiirteissään.

Lappeenrannan eilisen henkirikoksen uhri, 57-vuotias terveydenhoitaja oli kotikäynnillä pientä vauvaa katsomassa. Poliisi epäilee, että vauvan 24-vuotias isä surmasi ensin hoitajan ja sitten itsensä. Paikalla oli kuuden viikon ikäisen vauvan lisäksi tämän 23-vuotias äiti.

Poliisi tiedotti tapahtumien kulusta lyhyesti.

- Neuvolassa työskennellyt hoitaja ja surmasta epäilty mies eivät tietääksemme olleet entuudestaan tuttuja, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen Etelä-Karjalan poliisista.

Surmatun terveydenhoitajan työnantajan, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan Eksoten toimitusjohtaja Pentti Itkonen pitää tapausta poikkeuksellisen vakavana.

- Olemme tyrmistyneitä. Kriisiapua on järjestetty tarvitseville. Olen laittanut kaikille kotikäyntejä tekeville muistutuksen turva-ohjeista.

Suomen Terveydenhoitajaliitto on esittänyt järkytyksensä ja osanottonsa terveydenhoitajan omaisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mies ja nainen löytyivät kuolleina yksityisasunnosta

Uusimmat

Kotimaa

Mopovandaalit iskivät nyt Kuokkalan yhtenäiskoulun tekonurmelle – "ei taida olla kypärän alla kovin paljon järkeä"

Itäsuomalaiselle leirintäalueyrittäjälle syytteet nuorten kesätyöntekijöiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ahdistelusta

Poliisihallitus löysi rahapelien ikärajavalvonnasta vakavia puutteita –  vain joka neljättä nuorta pyydettiin todistamaan ikänsä

Emeritusprofessori Haaviston rikosepäilystä: "Heittää varjon presidenttihaaveiden ylle"

Vastaava lääkäri: Korona nostaa taas päätään Keski-Suomessa, testimäärät Jyväskylässä jyrkässä nousussa – "Tällä viikolla tulee uusia tautitapauksia"

Raati testasi markkinoiden kuusi käsidesiä – voittaja erottui tuoksulla ja tuntumalla

Helsingin hovioikeus kovensi sarjahyväksikäyttäjän tuomiota – mies myi nuorille nuuskaa, jotta nämä suostuisivat seksuaalisiin puheisiin ja tekoihin

EU:n elpymisvälineen koko tai lainojen ja avustusten suhde ei muuttunut huippukokouksen alla – Marin Twitterissä: Ehdotuksessa askelia oikeaan suuntaan, mutta elpymisvälineessä vielä työtä

Oikeustieteellisiin opintoihin otetaan ilmoitettua enemmän opiskelijoita pisteytysvirheen takia

THL: Keski-Suomessa yksi uusi koronavirustartunta – pitkä nollaputki katkesi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.