Terveystalo ei ota enää uusia valinnanvapausasiakkaita Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisissa

Suomen Terveystalo ei ota enää uusia asiakkaita valinnanvapauskokeilussa Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten kunnissa. Taustalla on valinnanvapauskokeilun päättyminen lokakuun 2019 lopussa. Kokeilun päättymisen jälkeen yksityiselle palveluntuottajalle vaihtaneet asiakkaat palaavat omien asuinalueidensa julkisten terveysasemien asiakkaiksi.

Kokeilu päättyy, koska sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä rahoitus loppuu. Jyväskylä ja Uurainen ovat päätyneet siihen, etteivät ne jatka kokeilua myöskään palvelusetelin turvin lokakuun jälkeen vaan keskittyvät oman toimintansa kehittämiseen. Hankasalmen osalta valinnanvapauden jatkoa selvitellään vielä ja päätöksiä tehdään kesäkuussa.

Sote-uudistuksen valmisteluun liittyneeseen valinnanvapauskokeiluun osallistui Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueella yhteensä noin 6 000 ihmistä. Mehiläinen irtautui kokeilusta toukokuun alussa, valinnan tehneitä asiakkaita palvellaan 4. elokuuta saakka. Muita vielä kokeilussa mukana olevia palvelutuottajia ovat Medics24 ja Hankasalmen Kunnanlääkärit.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .