Teuvo Hakkarainen avautuu asuntojupakasta: "Vuokranantaja ei ole voinut minulle kertoa, että kyseessä on saunatila"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) kiistää, että olisi huijannut tai tehnyt petosta kellarihuoneistojupakassa. Hakkarainen kertoo oman näkemyksensä tiedotusvälineille lähettämässään tiedotteessa.

– Minulla ei ollut muuta tietoa kellarihuoneistosta kuin se, mitä on vuokrasopimuksessa todettu. Eduskunnan hallinto-osasto oli jo aiemmin hyväksynyt kyseisen vuokrasopimuksen, Hakkarainen sanoo.

Hän väittää, ettei ole koskaan tavannut vuokranantaja Dennis Pastersteinia tai muutenkaan kommunikoinut hänen kanssaan.

– Vuokranantaja ei ole voinut minulle kertoa, että kyseessä on saunatila. Vuokranantajan julkisuudessa esittämät väitteet siitä, että olisin ollut tietoinen siitä, ettei tila sovellu asumiseen, eivät pidä paikkansa.

Hakkaraisen mukaan hänen vuokrasopimuksessaan lukee, että kyseessä on kellarihuoneisto, mutta saunasta ei ole mainintaa.

– Ensimmäistä versiota vuokrasopimuksesta, jossa julkisuudessa olleiden tietojen mukaan on lukenut sauna, en ole koskaan nähnytkään. Sain tietää tuosta ensimmäisestä versiosta tällä viikolla mediasta.

Hakkarainen vakuuttaa, että hänen vuokraamansa huoneisto soveltuu asuinkäyttöön.

– Mikään allekirjoittamassani sopimuksessa ei viitannut siihen, etteikö kansanedustaja olisi voinut käyttää kohdetta satunnaiseen yöpymiseen. Päinvastoin vuokrasopimuksessa oli useita kohtia, jotka vahvistivat käsitystä asuinkäyttötarkoituksesta. Yksi näistä oli maininta pakollisesta huoneistovakuutuksesta, Hakkarainen kertoo tiedotteessaan.

Hänen mielestään asian selvittäminen on taloyhtiön ja vuokranantajan vastuulla, ei hänen.

– Asunto-osakeyhtiölaki toteaa, että mikäli osakehuoneistoa käytetään oleellisesti vastoin yhtiöjärjestyksestä ilmenevää käyttötarkoitusta, taloyhtiö voi ottaa osakehuoneiston hallintaansa enintään kolmen vuoden ajaksi. Edellytän, että taloyhtiö ryhtyy selvittämään asiaa vuokranantajan kanssa. Huoneiston käyttötarkoituksen selvittäminen ei kuulu vuokralaisen velvollisuuksiin.

– Olen tehnyt matkan varrella monia virheitä ja kannan niistä vastuun. Muiden tekemisistä en ota vastuuta enkä syntipukin roolia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .