Teuvo Hakkarainen nauroi hämähäkkikohulle: "Mikä ihme tässä kiinnostaa?"

Keskisuomalainen tavoitti Hondurasissa lomailevan kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) myöhään tiistai-iltana. Hyväntuulinen Hakkarainen nauroi suomalaista mediaa tiistaina puhuttaneelle "hämähäkkikohulle".

– Mikä ihme tässä oikein kiinnostaa? On noita ennenkin sattunut, Hakkarainen sanoi.

Kansanedustajan mukaan Ylen toimittaja oli lähestynyt häntä VR:n rahoitukseen liittyen, mutta keskustelun aikana Hakkarainen tuli jutelleeksi myös muista kuulumisista.

– Ei pitäisi mennä rupattelemaan niitä näitä. Olisin pitänyt tämän tarinan ihan itselläni.

Hakkarainen suostui kuitenkin kertaamaan parin viikon takaisia tapahtumia. Hän oli saapunut San Pedro Sulan kaupunkiin lomailemaan ja tunsi yhtenä ensimmäisistä öistä vihlaisun jalassaan. Hakkarainen huomasi häntä puraisseen hämähäkin ja tappoi sen kengällä. Hakkarainen sai ensihoitoa San Pedro Sulan terveyskeskuksessa, mutta jälkioireet iskivät myöhemmin, kun hän oli matkustanut Siguatepequen vuoristokaupunkiin.

– Nämä eivät muuten ole mitään ampiaisenpistoja: kuume nousi ja hengitys salpautui. Kun pääsin Siguatepequen sairaalaan, hoitajat eivät tahtoneet löytää verisuoniani, koska ne olivat vetäytyneet jotenkin piiloon.

Lopulta Hakkarainen sai antibioottia suoraan suoneen ja hänen olonsa alkoi parantua. Hän oli oman arvionsa mukaan sairaalassa vain muutamia tunteja.

– Täällä ei potilasta turhaan makuuteta. Seuraavia tulijoita riittää.

Hakkarainen myi 1990-luvun alussa vanhan sahansa Hondurasiin ja on vieraillut maassa sen jälkeen aktiivisesti. Esimerkiksi viime talven sairauslomallaan hän oli Hondurasissa noin kuukauden. Hakkarainen muistelee saaneensa ainakin kerran aiemmin sairaalahoitoon johtaneen pureman "skorpionilta tai joltain vastaavalta". Puremia lukuun ottamatta hänellä on vain hyvää sanottavaa Hondurasista.

– Täällä on vapaa meininki, eikä sellaista sääntöviidakkoa kuin Suomessa. Saa hypätä auton lavalle matkustamaan, eikä tarvitse pelätä, että joku sakottaisi, Hakkarainen sanoi.

Tiistaina hän oli jo matkalla kohti San Pedro Sulaa, josta matka jatkuu torstaina kohti Eurooppaa. Jos lentoaikataulut pitävät, Hakkarainen on perjantaina takaisin Suomessa.

Juttua korjattu 9.1.2019 klo 16.25. Hämähäkinpurema tapahtui San Pedro Sulassa, ei Siguatepequessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .