Teuvo Hakkarainen Abu-Hannasta: "Hän lienee niitä henkilöitä, jotka löytävät edestään koko ajan vain rasisteja"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ottanut kantaa Umayya Abu-Hannan tekstiin Helsingin Sanomissa sunnuntaina 30. joulukuuta. Abu-Hanna kirjoitti Suomessa kohtaamastaan rasismista otsikolla "Lottovoitto jäi lunastamatta". Teksti aiheutti vilkasta keskustelua sekä puolesta että vastaan, ja nousi Helsingin Sanomien vuoden luetuimmaksi jutuksi kahdessa päivässä.

Tekstin otsikko on "On lottovoitto päästä maahanmuuttajana Suomeen".

"On harmi, että ihmisen elämä voi olla noin pitkään synkkää. Hän lienee niitä henkilöitä, jotka löytävät edestään koko ajan vain rasisteja ja muita ikäviä ihmisiä", Hakkarainen aloittaa.

Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissa Hakkarainen kirjoittaa ulkomaalaistaustaisten sukujen menestystarinoista Suomessa.

"Kirjoittaja ei näe siirtolaisia muuten kuin luuta ja rätti kourassa ja hänen mukaansa heitä ei näy suomalaisen yhteiskunnan vallan ytimissä. En ole näissäkään ajatuksissa samaa mieltä hänen kanssaan. Kirjoittajan käsitys luuta ja rätti -työntekijöistä voi johtua siitä, että hän ei ole ehkä käynyt Suomessa kansainvälistä toimintaa harjoittavissa tietotekniikka- ym. yrityksissä", Hakkarainen kirjoittaa.

"Matalan koulutustason omaavat työntekijät, myös tummaihoiset, ovat Suomessa kuten muuallakin maailmassa, varmasti luuta ja rätti kourassa. Missä muualla he voisivat olla tänä päivänä, kun siivoojakin pitää kouluttaa ammattiinsa ja kioskin pitäjältäkin vaaditaan usein hygieniapassi. Jos maahanmuuttaja on luku- ja kirjoitustaidoton, hän on vieläkin kehnommassa tilanteessa; useimmiten kotona tai kadulla sosiaaliavun varassa."

Lue koko Hakkaraisen kannanotto Puheenvuoro-blogista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.