Teuvo Hakkarainen suivaantui Viitasaaren kaupunginvaltuustoon – ei aio ottaa valtuustopaikkaa vastaan: "Pitäkööt tunkkinsa"

Kansanedustaja ja EU-parlamentin jäseneksi sunnuntaina valittu Teuvo Hakkarainen (ps.) ei aio palata luottamustoimeensa Viitasaaren kaupunginvaltuutetuksi. Näin siitä huolimatta, vaikka Viitasaaren kaupunginhallitus päättäisi tiistaisessa kokouksessaan esityksen mukaan sallia Hakkaraisen jälleen palata hoitamaan luottamustointaan.

– Varamies saa hoitaa homman. Minulla on Brysselissä istunnot aina maanantaisin, enkä ehdi Viitasaarelle, Hakkarainen kertoi Keskisuomalaiselle maanantaina.

Hakkaraisen varamies Viitasaaren valtuustossa on ollut Ilpo Manninen (ps.).

Mutta toinenkin syy Hakkaraisella on siihen, että kuntatyö Viitasaarella saa luvan jäädä. Hakkarainen koki, että Viitasaaren kaupunginvaltuustossa oli halua nöyryyttää Hakkaraista, kun valtuusto noin vuosi sitten pidätti hänet luottamustoimestaan. Valtuusto perusteli luottamustoimesta pidättämistä tuolloin meneillään olleella oikeudenkäynnillä, joka koski kokoomukselaisen kansanedustajan pahoinpitelyä ja ahdistelua eduskunnassa.

Helsingin hovioikeus antoi asiassa ratkaisun maaliskuussa ja Hakkaraisen saamasta sakkorangaistuksesta ei ole valitettu korkeimpaan oikeuteen.

– Minulle tikkuiltiin, lapsellinen homma. Minua haluttiin nöyryyttää. Otan lusikkani pois sopasta, Hakkarainen sanoo.

– Pitäkööt tunkkinsa. Nythän niiden on hyvä olla, kun ei tällainen kauhea edustaja ole siellä sotkemassa heidän kuvioitaan. Eivät takinliepeet saastu minusta, Hakkarainen sanailee.

Maanantaina Hakkarainen oli alkanut sovittautua uuteen rooliinsa europarlamentaarikkona. Työt on määrä aloittaa heinäkuussa. Sitä ennen on Suomen perussuomalaisten päätettävä, mihin ryhmään puolue EU-parlamentissa liittyy. Hakkarainen kertoo, että puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho matkustaa keskiviikkona neuvottelemaan asiasta.

– Menemme sitten Lauran (Huhtasaaren) kanssa sen mukaan, Hakkarainen kertoo.

Juttua korjattu 27.5.2019 kello 18.50: Hakkaraisen sakkorangaistuksesta ei ole valitettu korkeimpaan oikeuteen. Jutussa puhuttiin aluksi korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .