Teuvo Hakkarainen vertaa Viitasaaren hyllytyspäätöstä keskiajan häpeäpaaluun – "Tekoni on kuin pyhän hengen pilkka"

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) tylyttää Viitasaaren kaupunginvaltuuston päätöstä hyllyttää hänet luottamustoimista mielipidekirjoituksessaan Viitasaaren seutu -lehdessä. Hakkarainen vertaa päätöstä keskiaikaiseen häpeäpaaluun.

Hakkarainen hyllytettiin luottamustoimistaan kesäkuun alussa. Taustalla on miehen oikeudenkäynti, jossa häntä syytetään kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä.

Valtuusto tarjosi Hakkaraiselle mahdollisuutta tulla kuulluksi kaksi kertaa ennen päätöstä, mutta hän ei hyödyntänyt tilaisuutta kummallakaan kerralla.

Mielipidekirjoituksessaan Hakkarainen kyseenalaistaa rangaistuskeinon tehokkuuden. Hänen mukaansa hyllytys koskee yhtä valtuuston kokousta, johon hän ei muutenkaan olisi oikeudenkäynnin takia päässyt.

– Hakeeko valtuusto itselleen julkisuutta? Kiiltäkö sen kilpi nyt kirkkaammin? Tekoni on kuin pyhän hengen pilkka, sitä ei anteeksi anneta. Häpeäpaalussa seison joka päivä, Hakkarainen kirjoittaa.

Kansanedustaja muistuttaa, että häntä ei ole vielä oikeudessa tuomittu, ja vetää lisäksi mukaan sukupuolten välisen vertailun.

– Yhden asian minä olen oppinut; nainen saa myötätuntoa ja tukea samassa tilanteessa, missä mies leimataan raukaksi ja uhriutujaksi. Näin siis, jos mies uskaltaa aukaista suunsa, Hakkarainen tilittää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .