Teuvo Hakkaraiselle syyte vihapuheen levittämisestä

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on asetettu syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Hakkaraisen epäillään syyllistyneen rikokseen julkaisemalla kansanedustajan tehtäväänsä liittyvällä Facebook-sivullaan kirjoituksen, jossa eri tavoin uhataan, panetellaan ja solvataan islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella.

Hakkarainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen katsoo, ettei kansanedustajankaan sananvapauteen kuulu oikeus vihapuheeseen, joka kohdistuu yleisesti kaikkiin muslimeihin ja on omiaan herättämään halveksuntaa ja jopa uskonnolliseen suvaitsemattomuuteen perustuvaa vihaa islaminuskoista ihmisryhmää kohtaan.

Hakkarainen  kommentoi nettikirjoittelustaan saamaansa syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vakavaksi paikaksi.

– Syytekynnyksen ylittyminen on vakava paikka. Luotan Suomen oikeuslaitokseen. He tekevät aikanaan ratkaisun asiassa, Hakkarainen sanoo tiedotteessa.

Hakkarainen kirjoitti heinäkuussa Nizzan terrori-iskun jälkeen Facebook-sivulleen, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja".

Hän kertoo järkyttyneensä Nizzan terrori-iskusta.

– Sanavalinnat kuvastivat tuon hetken tuntojani. Sarja hirvittäviä terrori-iskuja oli järisyttänyt Eurooppaa. Tarkoitukseni ei ole ollut kiihottaa ketään mitään kansanryhmää vastaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että Hakkarainen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho ovat tänään keskustelleet syyteasiasta puhelimitse.

– Ryhmänä jäämme nyt odottamaan virallisen oikeusprosessin päättymistä, käsittelemme asian, kun tiedämme oikeusprosessin lopputuloksen. Oikeusvaltiossa jokainen on syytön, kunnes toisin todistetaan, Terho kommentoi tiedotteessa.

Syyte puidaan aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .