Pyykkikone syttyi palamaan asunnossa: "Asukas toimi erinomaisesti"

Asukkaan ripeän ja oikeaoppisen toiminnan seurauksena asunto säästyi isoilta vahingoilta Mikkelissä tiistaiaamuna, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitos. Suurta vahinkoa oli aiheuttaa pyykinpesukone, joka syttyi palamaan kerrostalon viidennen kerroksen huoneistossa.

Kun paikalla ollut asukas huomasi tulipalon, hän toimi erinomaisesti, pelastuslaitos kiittää.

Asukas katkaisi ensin sähköt huoneiston pääkytkimestä, jolloin palo hiipui. Tämän jälkeen hän sulki ovet ja meni avaimet mukanaan talon alaovelle vastaan pelastuslaitosta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 8.46. Paikalle päästyään palon sammuttamiseen tarvittiin vain vähän vettä, minkä vuoksi myös pahemmilta vesivaurioilta säästyttiin. Pelastuslaitos teki koneellisen savutuuletuksen porraskäytävään ja rahtasi palonkatkuisen pesukoneen ulos talosta.

Kokonaisvahingot rajoittuivat moottoristaan palaneeseen pyykinpesukoneeseen eikä huoneisto kärsinyt vahinkoja.

Pyykinpesukonepalot eivät ole täysin tavattomia, sillä esimerkiksi Mikkelissä toinen hälytys vastaavasta aiheesta tuli aamuyhdentoista aikaan. Tuolloin pelastuslaitos tarkisti kärynneen pyykkikoneen, joka ei kuitenkaan ollut leimahtanut ilmiliekkeihin asti. Asukas katkaisi tässäkin tapauksessa virrat asunnon pääkytkimestä ja käry lakkasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .