Tienpinnat ja jalkakäytävät kuin luistinratoja – lähes koko maassa ollut kaamea ajokeli

"Pelastuslaitoksen neliveto päivystysauto lähti neljänkympin vauhdissa sivuluisuun".

Ajokeli on ollut yön aikana erittäin huono suuressa osassa maata, kertovat Tieliikennekeskus ja Ilmatieteen laitos. Sään lauhtuminen ja jäätävä tihkusade tai lumisade ovat tehneet tiet ja jalkakäytävät erittäin liukkaiksi, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Timo Rimmi kuvasi Länsi-Suomen tilannetta talven huonoimmaksi ajokeliksi.

– Ylivoimaisesti huonoin keli. Kun sitä vettä on tullut, niin se on tehnyt jopa kahden kolmen sentin kuoren tienpinnalle, Rimmi kertoo STT:lle.

– Vettä sataa ja tienpinnat ovat kylmiä, siitä tulee niin kuin luistinrata. Tällä hetkellä Länsi-Suomen alueella Turusta johonkin Kokkolan korkeudelle ja siitä itään vettä tulee ja tiet ovat sen mukaisesti peilijäässä. Rekkoja odottelee tälläkin hetkellä monissa paikoissa, Rimmi kertoi STT:lle puoli kolmen aikoihin aamuyöllä.

Rimmin mukaan moni autoilija oli jäänyt tien sivuun odottamaan, että kunnossapito tulisi helpottamaan tilannetta.

 

Kaksi rekkaa törmäsi ja liukasteli osin ojaan Laitilassa

 

Laitilassa Varsinais-Suomessa kaksi rekkaa osui toisiinsa ja liukasteli osittain ojaan valtatie 8:lla. Päivystävän palomestarin mukaan tapahtumien kulku ei ole täysin selvillä, mutta ilmeisesti toinen autoista oli lähtenyt luisuun ja osunut toiseen autoon, minkä jälkeen molemmat päätyivät osittain ojaan. Autot säilyivät törmäyksessä ehjinä.

Apuun rientäneet pelastuslaitoksen yksiköt olivat itse joutua ongelmiin ajokelin vuoksi.

– Liukkaudesta kertoo jotain se, että pakettiauton kokoluokkaa oleva neliveto päivystysautomme lähti neljänkympin tuntivauhdissa sivuluisuun, kertoo päivystävä palomesteri Marko Virolainen.

Viiden aikaan aamuyöstä liikenne sujui taas normaalisti.

Valtatie 1:llä Halikkon ja Hajalan liittymässä jumissa ollut raskas ajoneuvo haittasi liikennettä Turun suuntaan noin aamukolmesta aamuseitsemään, jolloin toinen ajorata oli suljettu liikenteeltä.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Lisäksi Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta jalankulkusäästä koko maan länsiosassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .