Tietokirjailija Osmo Soininvaara Twitterissä: "Matkusta raiskausmatkalle Argentiinaan!" – Myöhemmin poisti keskustelua herättäneen tviittinsä

Tietokirjailija, Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.) julkaisi perjantaina mikroblogipalvelu Twitterissä keskustelua herättäneen tekstin. Julkaisu tapahtui sen jälkeen, kun eduskunta oli äänestänyt ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksen puolesta.

Tviitissään Osmo Soininvaara kirjoitti:

– Mitä tehdä, jos lääkärisi antaa sinulle neljä kuukautta elinaikaa ja sinua ahdistaa, että sukusi ei jatku. [sic] Matkusta raiskausmatkalle Argentiinaan! Saat korkeintaan elinkautisen. Pilaat raskaaksi saamiesi naisten elämän, mutta [Timo Soini] takaa, etteivät naiset saa aborttia.

 

Myöhemmin Soininvaara kuitenkin poisti tviittinsä. Keskustelu asian tiimoilta jatkui, kun Soininvaara julkaisi uuden tviitin, jossa hän selitti tekemisiään.

– Kun niin moni pahoitti mielensä kärjistävästä esimerkistäni koskien [Timo Soinin] aborttikantaa, poistin sen. Olen silti sitä mieltä, että ajatus, että raiskauksen uhrilla on velvollisuus synnyttää raiskaajalleen lapsi, on tolkuton ja voisi lisätä raiskauksia.

Soininvaara 

Myöhemmässä tviitissään Soininvaara vielä lisäsi, että hänen kannanottonsa "oli ainakin tehokas tapa tuoda esiin Soinin ajattelun nurja puoli".

Soininvaara 2 

Keskisuomalainen ei tavoittanut Osmo Soininvaaraa kommentoimaan asiaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .