Tietoturvayhtiö: Suomen kyberturvallisuustilanne parani heinäkuussa

Maamme sijoitus laski 114 maan listalla sijalle 93.

Suomen kyberturvallisuustilanne parani hieman heinäkuussa, kertoo tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies. Maamme sijoitus laski 114 maan listalla sijalta 82 sijalle 93. Yhtiö ylläpitää riski-indeksiä, joka listaa maailman maat siinä järjestyksessä, kuinka todennäköistä on, että maassa olevaan tietojärjestelmään hyökätään.

Check Point Software Technologiesin mukaan Suomen yleisin haittaohjelma heinäkuussa oli Zeroaccess-troijalainen. Se kätkeytyy Windows-alustalle, sallii kauko-ohjauksen ja haittaohjelmien latauksen, pystyy päivittämään itsensä ja voi lähettää tietoja etäisännälle.

Yleisin yritysverkkojen haittaohjelma maailmanlaajuisesti oli Conflickter, joka mahdollistaa tartunnan saaneen laitteen etähallinnan ja muiden haittaohjelmien syöttämisen sille. Mato oli vastuussa 13 prosentista heinäkuun tietoturvahyökkäyksistä yritysverkkoihin.

Yleisin mobiilihaitake oli Android-haittaohjelma HummingBad. Haittaohjelman tavoitteena on tuottaa kyberrikollisille mainostuloja. Se asentaa puhelimelle työkalupakin, jonka avulla se voi mahdollisesti tehdä jatkossa paljon muutakin kuin levittää mainoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.