Surmasta 4,5 vuotta vankeutta – Mies pahoinpideltiin hengiltä

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut jyväskyläläisen Ari Ahosen, 48, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä kahdesta varkaudesta neljäksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Hänen rikoskumppaninsa, niin ikään jyväskyläläisen miehen, 24, syyksi luettiin törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus, pahoinpitely, huumausaineiden käyttörikos, näpistys, kaksi varkautta, varkauden yritys ja lievä vahingonteko, mutta syyntakeettomana hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnon mukaan hän on tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa ja jää hoidettavaksi Niuvanniemen sairaalaan.

Kaksikko pahoinpiteli viime helmikuussa 58-vuotiaan jyväskyläläisen miehen Ahosen asunnossa Tikkakoskella niin, että uhri kuoli vammoihinsa. Syyttäjä oli vaatinut miehille tuomiota taposta, mutta oikeus lievensi rikosnimikettä.

Törkeäksi pahoinpitely todettiin, koska siinä oli aiheutettu hengenvaarallinen tila, rikos oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla lyömällä ja potkimalla lattialla maannutta puolustuskyvytöntä henkilöä, siinä oli käytetty teräasetta ja teon oli tehnyt kaksi miestä yhdessä. Koska he olivat jättäneet uhrinsa makaamaan verissään lattialle hankkimatta tälle pikaisesti apua, olivat he törkeällä huolimattomuudellaan aiheuttaneet tämä kuoleman. Mies oli menehtynyt pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin, kasvojen luiden murtumiin ja hengitysteiden verenvuotoon.

Kaksikko joutuu yhteisvastuullisesti korvaamaan vainajan kahdelle lapselle hautaamiskuluja noin 3 500 euroa sekä näille kummallekin kuolemantapauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 3 000 euroa.

Saman jutun yhteydessä syytettiin kolmatta jyväskyläläismiestä kätkemisrikkomuksesta tai rahanpesurikkomuksesta, mutta syyte hylättiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .