Tikkakosken Toni Kerkelän video mukana USA:n katulumilautakisassa

Tikkakoskelaislähtöinen lumilautailija Toni Kerkelä on päässyt mukaan maailmanlaajuiseen videokilpailuun. Katulumilautailua harrastava Kerkelä kisaa videon avulla mahdollisimman näyttävästä suorituksesta.

Actionlajin kutsukilpailua on järjestetty Yhdysvalloissa 90-luvulta lähtien. Amerikan malliin tehdyssä kilpailussa kutsutuille kisailijoille annetaan tehtäväksi videoida 1,5 minuuttia kestävä pätkä. Videot julkaistaan X Gamesin nettisivuilla, ja katsojat pääsevät äänestämään parhaasta videosta.

Tonin lisäksi mukana on viisi muuta videokilpailijaa. Amerikkalainen ABC-televisiokanava näyttää 23.3. torstaina videokisan huipennuksen tunnin pituisessa lähetyksessä kello 20.00 Suomen aikaa.

Huh mitä touhua!

Kerkelän video on kuvattu katulumilautailun mukaisesti totisessa kaupunkiympäristössä. Videolla hän laskee muun muassa katolta alapuolella olevalle kaiteelle ja kaatuu tietenkin.

Loukkaantumisen jälkeen näytetään sairaalan sänkyä, isoa ommeltua haavaa, (parantumista?) ja tietenkin uudelleen laudan päällä vaativia temppuja. Taidetaanpa siinä käydä Olympia-stadionillakin...

Meno on huimaa, niin että heikompaa hirvittää.

Nettisaitin suosituin video

Toni Kerkelä sai pari vuotta sitten ammattilaissopimuksen jenkkilumilautavalmistajan kanssa. Hän on tehnyt useita lumilautailuvideoita, joilla on ollut kymmeniätuhansia katsoja internetissä.

Viime talvikautena hän oli mukana Transworld Snowboarding -lehden tuottamassa lumilautaelokuvassa, jonka Toni-osuuden oli kuvannut Jyväskylästä lähtöisin oleva Petrus Koskinen.

Tämä osuus oli Transworld Snowboardin sivuston katsotuin video vuonna 2016. Tämä voitto toi Tonille kutsun X Games Real Snow -videokilpailuun.

Videokilpailun tulos selviää XGames.comin sivulla maanantaina 27.3.

 

Toni Kerkelän video ja äänestys löytyvät täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .