Tilanne pitkälle yöhön hankala – kymmenet tuhannet vailla sähköä

Voimakkaana riehunut Valio-myrsky on Keski-Suomessa enimmäkseen rauhoittunut, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos. Pelastuslaitos kehottaa yhä erityiseen varovaisuuteen etenkin tien päällä liikkuvia. Aikaisemmin illalla myrskyn riehuessa pahimmillaan pelastuslaitos pyysi ihmisiä pysymään sisätiloissa Jyväskylän seudulla.

Pelastuslaitos oli hoitanut kello 23.40 mennessä 250 erilaista vahingontorjuntatehtävää Keski-Suomessa.

– Meillä on 47 paloasemaa, ja äsken laskimme, että 36 niistä on ollut tänä iltana hälytyksessä, riskienhallintapäällikkö Jarkko Jäntti Keski-Suomen pelastuslaitokselta kertoi Keskisuomalaiselle kello 21.

Myrsky on aiheuttanut merkittäviä tuhoja ympäri Keski-Suomea. Henkilövahingoilta on kuitenkin vältytty.

Yhä kymmeniä tuhansia vailla sähköä

Elenian verkon alueella maakunnassa oli yhä puolenyön aikaan yli 27 000 taloutta vailla sähköä. Eniten sähköttömiä talouksia oli Jämsässä (yli 5 000) ja Jyväskylässä (yli 3 000), mutta myös Laukaassa, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella oli yli 2 000 taloutta vailla sähköä.

Laajoja katkoja on ollut muillakin sähköyhtiöillä. Esimerkiksi Jyväskylän Energian verkossa katkot koettelivat illan aikana yli 3 000 taloutta.

Sähkökatkosten odotetaan kestävän ainakin lauantaihin. Teleoperaattoreilla on useita vikaantuneita mobiiliverkon tukiasemia ja matkapuhelinten kuuluvuushäiriöitä. Häiriöitä on esiintynyt lisäksi Elisan kiinteän verkon laajakaistassa Laukaan ja Jyväskylän alueella.

Kattopeltejä ja taidetta tuli alas

Jyväskylässä myrskytuuli lennätti suuren varastorakennuksen kattopeltejä Ahjokadulla. Vapaudenkadulla Valtiontalon viereisellä tontilla taas noin seitsemän metriä korkea väliaikainen veistos on tullut ryminällä alas.

Ysitiellä Vaajakoskelta Kuopioon päin olevalla Metsolahden siltatyömaalla tuuli heitti ison pressukankaan tielle, ja se häiritsi valtatien liikennettä ainakin viellä kello 20 aikaan.

Jyväskylän Lintukankaalla on kaatunut useita puita hevostallin päälle.

Laukaan Ruutitehtaantiellä lämpökeskuksen eristeet syttyivät tuleen, mutta palo ei levinnyt laajemmalle.

Uuraisilla auto ajoi puuhun Häkintiellä. Silti liikenneonnettomuuksia on ollut suhteellisen vähän.

Vakavilta onnettomuuksilta ja henkilövahingoilta on kuitenkin vältytty toistaiseksi. Tilanteen odotetaan jatkuvan pitkälle yöhön.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .