Tjäreborgin kysely: Tämä maa on suomalaisten suosikki ensi kesän lomakohteeksi

Suomalaisten mielestä ensi kesän kiinnostavin rantalomakohde on Kreikka, selviää Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden tekemästä kesälomakyselystä. Kakkosena tulee Kroatia ja kolmantena Mallorca. Seuraavat sijat nappaavat Turkki ja Kypros.

Ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset nostavat ykköseksi niin ikään Kreikan mutta kakkoseksi suomalaisista poiketen Mallorcan.

Suomalaisetkin haikailevat kyselyn mukaan eniten rantalomalle ulkomaille. Yli 59 prosenttia vastasi olevansa ensisijaisesti kiinnostunut rantalomista ulkomailla. Kaupunkiloma ulkomailla sai yli 27:n, kotimaan matkailu yli kuuden, mökkiloma yli neljän ja risteilyloma Välimerellä tai Karibialla vajaan kolmen prosentin kannatuksen ensisijaisena vaihtoehtona.

Suomalaisvastaajista 54 prosenttia suunnittelee käyttävänsä ensi kesänä lomamatkaan rahaa yhtä paljon kuin viime vuonna. Noin 14 prosenttia aikoo lisätä ja yhdeksän prosenttia kutistaa matkakassaansa. Yli 20 prosenttia ei tiennyt aikeistaan.

Kyselyyn vastasi joulu–tammikuun vaihteessa 35 000 pohjoismaalaista. Suomesta vastaajia oli seitsemäntuhatta. Vastaajat kuuluvat Tjäreborgin ja sen sisaryhtiöiden Vingin ja Spiesin asiakaspaneeliin. Paneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostuneet henkilöt riippumatta siitä, onko osallistunut kyseisen matkanjärjestäjän matkalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi kertoo käyttäneensä voimakeinoja Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä

Kommentti: Minä olen oikeassa, olipa kyse lapsista tai naudanlihasta

Tuhatpäinen yleisö todisti 1941 saksalaissotilaiden hautajaisia Jyväskylässä: 1950–60-luvulla haudat yllättäen hävisivät – onko sinulla tietoja vainajien siirroista?

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.