Tjäreborgin kysely: Tämä maa on suomalaisten suosikki ensi kesän lomakohteeksi

Suomalaisten mielestä ensi kesän kiinnostavin rantalomakohde on Kreikka, selviää Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden tekemästä kesälomakyselystä. Kakkosena tulee Kroatia ja kolmantena Mallorca. Seuraavat sijat nappaavat Turkki ja Kypros.

Ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset nostavat ykköseksi niin ikään Kreikan mutta kakkoseksi suomalaisista poiketen Mallorcan.

Suomalaisetkin haikailevat kyselyn mukaan eniten rantalomalle ulkomaille. Yli 59 prosenttia vastasi olevansa ensisijaisesti kiinnostunut rantalomista ulkomailla. Kaupunkiloma ulkomailla sai yli 27:n, kotimaan matkailu yli kuuden, mökkiloma yli neljän ja risteilyloma Välimerellä tai Karibialla vajaan kolmen prosentin kannatuksen ensisijaisena vaihtoehtona.

Suomalaisvastaajista 54 prosenttia suunnittelee käyttävänsä ensi kesänä lomamatkaan rahaa yhtä paljon kuin viime vuonna. Noin 14 prosenttia aikoo lisätä ja yhdeksän prosenttia kutistaa matkakassaansa. Yli 20 prosenttia ei tiennyt aikeistaan.

Kyselyyn vastasi joulu–tammikuun vaihteessa 35 000 pohjoismaalaista. Suomesta vastaajia oli seitsemäntuhatta. Vastaajat kuuluvat Tjäreborgin ja sen sisaryhtiöiden Vingin ja Spiesin asiakaspaneeliin. Paneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostuneet henkilöt riippumatta siitä, onko osallistunut kyseisen matkanjärjestäjän matkalle.

Uusimmat

Kotimaa

Vuorilammen veden pinta jälleen matalalla – katso kuvista, onko tilanne poikkeuksellisen vai ei

Kiikarimies sai sakkoja katseltuaan naapurin ikkunasta sisään yli vuoden – väitti katselleensa oravia ja siilejä

Venla 23, halusi tehdä jotakin yksinäisyydelle – katso videolta tanssiteos, jonka nuori nainen esitti ideoimassaan tapahtumassa Jyväskylässä

Katso kuvat uhkaavasta tulipalosta keuruulaisella hevostilalla – ihmiset ja eläimet selvisivät säikähdyksellä

Massiivinen poliisioperaatio Pihtiputaalla, helikopteri ja armeijan ajoneuvo paikalle – tilanne raukesi itsestään ja koko tapahtuma saattoi perustua väärinkäsitykseen

Jyväskylää ajetaan Suomen pääkaupungiksi – yllättävän kansalaisaloitteen takana vantaalainen ja siilinjärveläinen

Vedet virtaavat taas lupaavasti – pohjavesipinnat ovat yhä keskimääräistä alempana, mutta kaivot alkavat täyttyä

Rokotevastaisuus lisääntyy Euroopassa – tuhansia sairastui tuhkarokkoon viime vuonna

Saimaannorpan kuutteja löytyi alkukevään laskennassa 63 – määrä voi vielä kasvaa

Poliisi: Greenpeacen suomalaisaktivistit eivät syyllistyneet rikoksiin Slovakiassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.