Toimi Kankaanniemi panttaa ratkaisua ehdokkuudestaan viime metreille

Puolue toivoo pikaisempaa vastausta.

Keski-Suomen istuvista kansanedustajista perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi panttaa ratkaisuaan ehdokkuudestaan ensi vaalikaudelle mahdollisesti vielä pitkään. Hän kertoo Keskisuomalaiselle, että tekee ratkaisunsa helmikuun 26. päivä.

"Jos piirin lista on silloin täynnä, asia on selvä. Jos ei ole, niin vaihtoehtoja on kaksi.", Kankaanniemi toteaa toimitukselle lähettämässään viestissä.

Häntä ei torstaina tavoitettu puhelimitse kommentoimaan perusteita viime tippaan venyvälle ratkaisulle.

Viime tippaan ratkaisu tosiaan jäisi, sillä ehdokaslistojen jättöpäivä on 28. helmikuuta.

– Ei ole aivan tavatonta, että piiri on pitänyt paikkaa avoinna aika myöhäänkin, mutta tietysti toivomme Kankaanniemen ratkaisevan ehdokkuutensa jo aiemmin, ainakin kuukautta aiemmin. Edes sisäisesti, vaikkei hän siitä julkisesti kertoisikaan, Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Kataja sanoi.

Puolue on ohjeistanut piirejä, että jos istuva kansanedustaja haluaa ehdolle, hänelle on ehdokaspaikka annettava. Perussuomalaisten toinen istuva kansanedustaja, viitasaarelainen Teuvo Hakkarainen, asetettiin ehdokkaaksi jo huhtikuussa.

– Keski-Suomen piiri on nyt asettanut 10 ehdokasta, joten neljä paikkaa on vielä täyttämättä. Näistä kaksi on korvamerkitty Jyväskylään ja kaksi maakuntaan. Olemme toimineet niin, että Jyväskylä saa kuusi ehdokaspaikkaa ja muu maakunta kahdeksan, Kataja sanoi.

Mikäli Kankaanniemi asettuu ehdolle, paikka kuuluu Jyväskylän kiintiöön.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .