Toimittajat tekivät juttua liikenteen vaaroista, kun edessä rysähti

Keskisuomalaisen toimittaja Viljami Vaarala ja kuvaaja Sami Saarenpää olivat torstaina palaamassa juttukeikalta takaisin toimitukseen, kun he huomasivat jalankulkijan ja auton törmänneen Vapaudenkadun ja Heikinkadun risteyksessä. Risteystä pidetään yhtenä Jyväskylän vaarallisimmista, ja siinä on sattunut useita vakavia onnettomuuksia.

– Ajoimme Tourulaan vieviä kaistoja pitkin, kun huomasimme, että jotain on tapahtunut. Käännyimme autolla ja menimme katsomaan, Saarenpää kertoo.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että Vaarala ja Saarenpää olivat juuri olleet kaupungissa tekemässä juttua vaarallisista risteyksistä. He kävivät jututtamassa Puistokoulun oppilaita keskustaliikenteen ja koulumatkojen vaaroista. Aihe on ollut viime päivinä runsaasti esillä, kun sekä Helsingissä että Tampereella pieni tyttö on kuollut viikon sisällä jäätyään raskaan ajoneuvon alle koulumatkallaan olleella suojatiellä.

– Puhuimme tästä risteyksestä jo menomatkalla autossa, ja paluumatkalla siinä olikin ambulanssi ja poliisi, Saarenpää kertoo.

Torstain onnettomuuden yksityiskohdista ei ole vielä tarkkaa tietoa. MTV:n tietojen mukaan lenkkeilijä olisi pyörtynyt suojatien kohdalla ja lyönyt kaatuessaan päänsä ohiajavaan pakettiautoon.

Loukkaantunut oli törmäyksen jälkeen tajuissaan, ja hänet kuljetettiin jatkohoitoon sairaalaan.

Pahamaineinen turmaristeys

Vapaudenkadun ja Heikinkadun risteyksessä on tapahtunut viime vuosina runsaasti kevyenliikenteen ja autojen välisiä onnettomuuksia.

Viime aikojen vakavin turma sattui viime vuoden syyskuussa, kun Vapaudenkatua ylittänyt jalankulkija jäi punaisia päin ajaneen linja-auton alle ja kuoli. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kuljettajan helmikuussa 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Helmikuussa kaksi henkilöä loukkaantui, kun kaksi henkilöautoa kolaroi risteyksessä yöaikaan.

Aiemmin tässä kuussa Vapaudenkatua ylittänyt pyöräilijä loukkaantui jäätyään risteyksessä ajaneen henkilöauton alle. Myös tämä turma sattui yöllä.

Pari päivää myöhemmin risteyksessä tapahtui neljän auton ketjukolari, jossa ei kuitenkaan loukkaantunut ketään.

Lue Jyväskylän Puistokoulun toisen luokan oppilaiden ajatuksia liikenneturvallisuudesta perjantain Keskisuomalaisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .