Toinen surmatuista ampujan entinen puoliso

Kuohulla, Jyväskylän ja Petäjäveden rajalla, sattuneessa ampumavälikohtauksessa on kuollut kaksi henkilöä, vahvistaa poliisi. Vuonna 1952 syntynyt petäjävetinen mies surmasi haulikolla entisen puolisonsa ja paikalla olleen miehen noin kello 12.30 perjantaina iltapäivällä.

Surmat tapahtuivat kahden toisiaan lähellä olevan maalaistalon pihapiirissä Sarvenperän kylällä. Nainen löytyi toisen talon sisältä, mies ulkoa toisen talon pihalta.

Poliisin mukaan kaikki osapuolet tunsivat toisensa entuudestaan.

Ampumisvälikohtauksessa ei loukkaantunut muita lähiympäristössä olleita henkilöitä. Paikalla oli useita poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä sekä tilannetta turvaamassa oli puolustusvoimien PASI-miehistönkuljetusvaunu.

Ampumisista epäillyllä henkilöllä ei ole aseenkantolupaa surmissa käytettyyn aseeseen.

Poliisi otti epällyn ampujan kiinni noin kahden aikaan iltapäivällä, kun mies ilmoittautui itse poliisille Jyväskylässä. Myös miehen surma-ase on poliisin hallussa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Hännisen mukaan miehellä ei ollut tällöin surma-asetta mukanaan, vaan se löydettiin myöhemmin muualta.

Keskisuomalaisen paikalla olleen toimittajan mukaan Sarvenperäntiellä sijaitsevan omakotitalon ympäristö on eristetty. Poliisin esitutkinta jatkuu tapahtumapaikalla teknisenä tutkintana sekä rikoksesta epäillyn ja todistajien kuulusteluilla.

Kuohu sijaitsee noin 17 kilometriä Jyväskylän keskustasta länteen.

Tekojen motiiveista ei ole vielä tietoa.

Poliisi tutkii tapahtunutta tahallisina henkirikoksina.

Näin tilanne eteni

Kello 12.37 Keski-Suomen hätäkeskukseen tuli ilmoitus ampumavälikohtauksesta Kuohulla.

Tapahtumapaikalle Sarvenperäntien varrella sijaitsevalle maalaistalolle siirtyi välittömästi useita poliisipartioita Keski-Suomen poliisilaitokselta.

Tapahtumapaikalta oli ennen poliisin saapumista poistunut aseistautunut mies. Ennen miehen poistumista pihapiiristä oli kuulunut laukauksia. Aseistautuneen miehen oli havaittu liikkuvan pihapiirissä ja sen lähistöllä.

Alkutietojen perusteella poliisi piti miestä vaarallisena ja kehotti alueen asukkaita pysymään sisällä.

Kello 13.56 poliisi sai ammuskelusta epäillyn kiinni, kun hän ilmoittautui itse poliisille Jyväskylässä.

Kuohun ampujan auto löytyi Jyväskylän keskustasta