Toisellekin terrorismirikoksista syytetylle vaaditaan vankeutta veropetoksesta

Ensimmäiselle miehelle luettiin syytteet veropetoksista jo maanantaina.

Toisellekin terrorismirikoksista syytetylle vaaditaan vankeutta veropetoksesta Helsingin käräjäoikeudessa, jossa juttua käsitellään tänään. Nyt syytetty mies on toinen 33-vuotiaista miehistä, joita syytetään myös terrorismirikosjutun päähaarassa. Toiselle miehistä luettiin veropetossyytteitä jo maanantaina. Hänelle vaaditaan liiketoimintakieltoa ja vankeutta kahdesta veropetoksesta.

Terrorismirikosjutun talousrikoshaarassa on syytettynä yhteensä neljä miestä, joista kahta syytetään varsinaisista terrorismirikoksista. Syyttäjä uskoo, että talousrikoksilla aiottiin rahoittaa matka Syyrian konfliktialueelle.

Päähaaraa alettiin käsitellä eilen Helsingin käräjäoikeudessa. Kolmen miehen epäillään valmistelleen osallistumista Syyrian konfliktiin terroristijärjestön riveissä.

Tänään käsiteltävässä jutussa on syytettynä veropetoksesta myös toinen mies, jonka osalta syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen päähaarassa. Hänelle vaaditaan vähintään 3–4 kuukauden vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan nyt syytteessä olevat miehet hakivat verottajalta perusteettomasti arvonlisäveron palautuksia ja syyllistyivät niin tehdessään veropetokseen.

Talousrikoshaaran neljäs syytetty ei syyttäjän mukaan liity terrorismirikoksiin.