Toistasataa toimittajaa ja kuvaajaa on valmiina Kultarannassa odottamassa Putinia

Toimittajista noin puolet on Venäjältä.

Toistasataa toimittajaa ja kuvaajaa odottaa Venäjän ja Suomen presidenttien tapaamista Naantalin Kultarannassa. Toimittajista noin puolet on Venäjältä.

Presidenttien tapaamisen täsmällistä asialistaa ei ole kerrottu etukäteen julkisuuteen. Ukrainan kriisi sekä Syyrian ja Lähi-idän tilanteet nousevat joka tapauksessa esille, tiedottaa presidentin kanslia. Tapaaminen ajoittuu Britannian EU-eroäänestyksen ja Naton ensi viikon huippukokouksen välille, joten julkisuudessa on ennakoitu, että presidentit käsittelevät myös näitä kysymyksiä.

Vladimir Putin kävi Suomessa viimeksi kolme vuotta sitten.

Tapaaminen päättyy työpäivälliseen, johon osallistuvat myös elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.). Venäjän ministerikuntaa edustavat luonnonvara- ja ympäristöministeri Sergei Donskoi ja varatalousministeri Aleksei Lihatshev.

Putinin ja presidentti Sauli Niinistön mediatilaisuutta odotellaan iltapäivällä noin kello 17:n aikaan, mutta nyt näyttää siltä, että presidenttien tapaamisen alku ja tiedotustilaisuus siirtyvät jonkin verran.

Presidentti Putin vierailee tänään Suomessa