Lintuja katsellut ikuisti hätkähdyttävän näyn – mikä ihme tämä on?

Hyvin erikoinen näky kiinnitti toivakkalaisen Eini Puttosen huomion lauantaina. Talon takapihalla olevalle lintujen ruokailupaikalle oli vasta viety ruokaa ja lintulaudalla kävi kova kuhina. Yksi linnuista kuitenkin erottui joukosta.

Muiden mukana lintulaudalla ruokailleen tiaisen nokka näytti nimittäin hyvin erikoiselta. Muiden nokat olivat lyhyitä ja tylppiä, mutta tämän ruokailijan nokka oli huomattavasti pidempi.

Puttonen päätti käydä ottamassa kuvan erikoisesta lintukaverista. Samalla Puttonen pääsi katsomaan lähempää erikoista lintua.

– Konkreettisesti nokan yläpuoli oli noin 3 senttiä pitkä. Syömistä se ei kuitenkaan haitannut, paitsi että talipalloa lintu ei päässyt nakuttamaan, Puttonen kertoi lauantaina.

– Itse asiassa isäni oli nähnyt linnun jo aikaisemmin viikolla, ja ihmetellyt, että näkeekö hän omiaan vai että voiko linnulla tosiaan olla noin pitkä nokka!

 Lintu osoittautuikin vielä hyvin kesyksi tapaukseksi, sillä se antoi kuvaajan tulla ihan viereensä saakka.

– Se oli hyvin kesy ja päästi noin 10 sentin päästä ottamaan kuvaa. Silittämään se ei kuitenkaan päästänyt eikä tullut kädestäkään syömään, Puttonen kertoo.

– En tiedä miksi se ei sitten samalla tavalla lähtenyt lennähtäen karkuun, mutta loukkaantunut se ei ollut. Hyvässä ja pulleassa kunnossa näytti olevan.

Nokka näytti kulkevan hyvin toiminnassa mukana.

– Se sukii nokkaansa hauskasti höyhenpukuunsa puolelta toiselle. Ihan kuin putsaisi sitä puolelta toiselle, Puttonen kuvaili.

Näitkö jotain erikoista tai osuitko uutisen kintereille? Lähetä juttuvinkki tai kuva sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi. Kuvat voi myös lähettää multimediaviestinä numeroon 13520 (0,70 e/viesti).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.