Tom Kankkonen palkittiin Vuoden journalistina

Vuoden juttu on Jessikka Aron juttusarja "Venäjän trollit Suomessa".

Vuoden journalisti on Ylen ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen. Valinta julkistettiin tiistai-iltana Bonnierin Suuren journalistipalkinnon juhlagaalassa.

Raadin mukaan Kankkosen raportit Syyriasta, Irakista ja Turkista ovat tuoneet konfliktialueiden tapahtumat käsin kosketeltavan lähelle suomalaisia.

Kankkonen hakeutuu raadin mukaan sinnikkäästi hankaliin paikkoihin, taustoittaa maltilla ja tarkistaa useista eri lähteistä. Hän itse pitää ulkomaantoimittajan työtä suomalaisten tiedotusvälineiden ydintehtävänä.

– Ulkomaantoimittajista on helppo säästää, mutta kaikkea tietoa ei saa, jos kääntää vain tekstiä suomeksi.

Kankkonen korostaa tapahtumien kokemista itse paikan päällä.

Vuoden juttu -palkinnon sai toimittaja Jessikka Aro. Palkinto tuli Yle Kioskissa ilmestyneestä juttusarjasta "Venäjän trollit Suomessa". Perustelujen mukaan Aron jutut käsittelivät monipuolisesti Venäjän verkkopropagandaa ja yrityksiä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Suomessa. Aro joutui voimakkaan verkkohäirinnän ja hiljentämisyritysten kohteeksi juttusarjansa jälkeen. Häntä on peloteltu ja uhkailtu, mutta Aro ei muuttaisi työstään mitään.

– Laatua voisi tietenkin parantaa, mutta suuria ratkaisuja en lähtisi muuttamaan, Aro sanoi palkitsemisen jälkeen.

Kansainvälinen media kiinnostui myös Arosta. Hän onkin auttanut ihmisiä tutkimaan propagandanlevittäjiä omissa maissaan.

Kasvonsa menettänyt mies vuoden kirja

Vuoden journalistinen teko myönnettiin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun toimittajakoulutuksen vetäjälle Anne Leppäjärvelle. Raadin mukaan toimittajakoulutus on Leppäjärven johdolla jatkuvasti ajan hermolla ja pyrkii tarjoamaan keinoja median kriisin ratkaisemiseksi.

Kimmo Oksasen romaani Kasvonsa menettänyt mies valittiin vuoden kirjaksi. Oksanen kertoo kirjassaan tarinan, mitä jää jäljelle, kun ihmiseltä riisutaan kasvot. Oksasen rankoista kokemuksista kasvaa perustelujen mukaan uutta vahvuutta, herkkyyttä nähdä uutta ja miten auttaa toisia ihmisiä.

Palkinnot ovat suuruudeltaan 7 500 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaisten SS-miesten osallisuus Kaukasuksen teloituksiin varmistui, kertoo Kansallisarkiston selvitys

Kansalaisjärjestöt: Al-Holin leirillä olevia lapsia ei voida erottaa vanhemmistaan

Eduskunnassa keskustellaan Marinin hallitusohjelmasta – "Pääministerin valitsi kansan sijaan sosiaalidemokraattien puolue-eliitti"

Kemikaalivarastoon tunkeuduttiin Espoossa: yksi loukkaantui, epäillyt poistuivat paikalta – Merivartiosto tehostaa rajavalvontaa pääkaupunkiseudulla

Näitkö mustaan huiviin naamioitunutta miestä sunnuntai-iltana Keljonkankaalla? Poliisi pyytää havaintoja kaupan ryöstäjästä

Kokous käynnissä: Hallitus käy läpi linjaansa al-Holin suomalaisten auttamisesta

Pelti rytisee usein Nelostiellä Viitasaaren ja Pihtiputaan välillä – mutta mistä onnettomuudet johtuvat?

Presidentti Niinistö on välittänyt Viron presidentin Kersti Kaljulaidin anteeksipyynnön Suomen pääministerille ja hallitukselle

Joululaulut kaikuvat kovaa, mutta monille liian korkealta – Musiikkikasvatuksen lehtori selittää, mistä on kysymys

Laula vielä kerran – katso tallenne kauneimmista joululauluista Kaupunginkirkosta Jyväskylästä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.