Tontulakki muuttuu taas linkkilipuksi lauantaina

Paikallisliikenteen perinteistä Tonttulakkipäivää vietetään lauantaina 9. joulukuuta. Tonttulakki päässä matkat paikallisliikenteessä ovat ilmaisia aamun ensi vuorosta keskiyöhön. Tonttulakki toimii matkalippuna Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla tehtävillä matkoilla, ja myös seutuliikenteen liikennöitsijöitä on mukana.

Paikallisliikenteeseen on varattu lisäautoja suosituimpien linjojen ruuhkahuippuja helpottamaan.

Koska autoissa on matkustajia normaalia enemmän, saattaa aikatauluihin tulla viivästyksiä. Lastenvaunujen kanssa matkustavien on hyvä muistaa vaunuille ja rattaille varatun tilan rajallisuus. Kun auton keskisillan lastenvaunutila tulee täyteen, myöhemmät tulijat joutuvat odottelemaan seuraavaa mahdollista autoa.

Tonttulakkiennätys Kompassilla

Kompassilla tavoitellaan kello 14 alkaen kävelykadun Tonttulakkiennätystä. Paikalle saapuva tonttujoukko valokuvataan ja kuvan pääsee näkemään Linkin nettisivuilta tapahtuman jälkeen. Kuva otetaan yläilmoista ja kuvauskohteena on koko tonttujoukko. Tonttulakkiennätys Kompassilla -tapahtuman oma sivu löytyy Facebookista.

Tonttulakkipäivänä järjestetään myös yleinen kuvakisa Instagramissa, missä hashtageilla #linkkijyvaskyla ja #jkltonttulakkipaiva julkaistut kuvat ovat kisassa mukana. Hyväntuulisimmat ja kekseliäimmät tonttulakkipäivän kuvat palkitaan leffalippupaketilla.

Tänä vuonna Tonttulakkipäivään on saatu mukaan myös yhteistyöyrityksiä ja -toimijoita. Tonttulakilla saa etuja 54 seudun toimijalta. Tempauksessa mukana olevat yritykset tunnistat ovipielen tonttulakkitarrasta ja henkilökunnan tonttupipoista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .