Tornitalo saa asukkaansa: Kankaantornissa muutto käynnissä

Uudistuneelle Kankaan alueelle kohonnut opiskelijoiden tornitalo on kuluneella viikolla täyttynyt asukkaista. Tornissa on kaikkiaan 117 asuntoa yhteensä 16 kerroksessa. Valtaosa asunnoista on yksiöitä: vain 18 asuntoa on tarkoitettu kahden ihmisen asuttavaksi.

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (Koas) omistaman Kankaantornin parkkipaikalla hääri perjantaina yksi jos toinen opiskelija muuttolaatikoineen. Kaikeksi onneksi pysäköinninvalvonta oli päättänyt katsoa tavallisesta poikkeavia parkkeerausratkaisuja läpi sormien.

Parkkipirkkojen myötämielisyys opiskelijoiden muuttoruljanssia kohtaan jatkuu Emmi Oksasen mukaan koko viikonlopun ajan. Oksanen on yksi Kankaantornin tuoreista asukkaista.

– Asunto vaikuttaa hyvältä, Oksanen totesi.

– Mutta näin monta patteria pienessä yksiössä vie kyllä aika paljon tilaa. Se hankaloittaa vähän sisustamista, hän jatkoi ja osoitti jokaisen ikkunan – joita oli neljä – alle asennettuja lämpöpattereita.

Oksanen saapui uuteen asuntoonsa muuttokuorman kera perjantaina Siilinjärveltä. Urakassa apujoukkoina toimivat omat vanhemmat. Oksasen mukaan asunto löytyi helposti, kun sattui olemaan hakemuksen kanssa ajoissa liikkeellä.

– Pääsin opiskelemaan kauppatieteitä yliopistoon todistuksen perusteella. Sain tietää valinnastani jo toukokuussa, eli pystyin tekemään asuntohakemuksen hyvissä ajoin.

Tuore kauppatieteiden ylioppilas halusi nimenomaan löytää itselleen yksiön. Soluasunto ei kuulemma tullut kuuloonkaan.

 

Kankaantornin kolmanteen kerrokseen kantoi muuttokuormaansa perjantaina puolestaan yleistä kasvatustiedettä opiskeleva Lasse Vainio. Hän oli asunut Jyväskylässä jo kahden vuoden ajan, joten kaupunki oli ehtinyt tulla tutuksi. Kankaantorniin hänet houkutteli oma yksiö ja halvat vuokrat. Mies asui aiemmin soluasunnossa Kuokkalassa.

– Asunnon sijainti vaikuttaa hyvältä. Rauhallisen oloinen paikka, Vainio, 32, tuumi.

– Noin vuosi sitten tein hakemuksen omaan yksiöön, ja toukokuussa sellaisen sitten sain.

Hänellä oli tavaroita apuna kantamassa kaverijoukko, joka tosin oli välillä liiankin innokas haalimaan uuteen asuntoon sisustusta.

– Näköjään ovat tuoneet jonkun ihan muun asukkaan Ikea-hyllyn tänne, Vainio tuumasi ja nosti pahvilaatikon pystyyn vasten seinää, josta se kulkeutui takaisin käytävälle ja kohti oikeaa osoitettaan.

 

Jos jollakulla on uusi osoite vielä hakusessa, Koasilta voi sellaisen itselleen löytää seuraavan kerran lokakuussa.

– Syyskuussa asuntoja ei ole meillä vapautumassa. Lokakuun alussa vapautuu perheasuntoja ja soluasuntoja, Koasin asiakkuuspäällikkö Tiia Matilainen kertoo.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) kautta opiskelijakämpän voi vielä saada myös syyskuun puolella.

– Muutamia soluhuoneita on vielä Kortepohjan ylioppilaskylässä syyskuun alussa vapaana, JYYn palveluvastaava Jenni Kirkkomäki sanoo.

– Meiltä vapautuu kaikentyyppisiä asuntoja joka kuun alussa. Seuraava mahdollisuus muuhun kuin soluun on siis lokakuun alku.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .