Touko Aalto harkitsee siviilipalvelusta – HS: Toivoo puolustusministerin pyytävän anteeksi

Jyväskyläläinen kansanedustaja Touko Aalto (vihr.) harkitsee siirtymistä siviilipalvelukseen. Aalto kertoo asiasta julkisessa Facebook-päivityksessään.

– On hyvä asia, että Suomessa on mahdollisuus hakeutua siviilipalvelukseen myös reservivaiheessa. Minäkin olen pohtinut tätä mahdollisuutta pitkään ja ministerin kommenttien jälkeen todennäköisesti hakeudun siviilipalvelukseen, Aalto kirjoittaa Facebookissa.

 

Aalto viittaa puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) lausuntoon, jossa Niinistö arvosteli sotilaskoulutuksen saaneiden reserviläisten hakeutumista siviilipalvelusvelvollisiksi. Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisten puheessa, että "reservikarkurit" nakertavat Suomen järjestelmän uskottavuutta.

Puolustusministeri Niinistö sanoi maanpuolustuskurssin avajaisten puheessaan, että hänen on vaikea nähdä satojen reserviläisten kokeneen sellaisen eettisen herätyksen, että aseellinen palvelus yhtäkkiä olisi vastoin heidän vakaumustaan. Ylen mukaan viime vuonna hakemuksia reservistä siviiliin vaihtavilta tuli yli 700.

– Vaikuttaakin siltä, ettei kaikilla reservistä siviilipalvelukseen siirtyneillä ole puhtaita jauhoja pussissaan. Nämä henkilöt eivät ansaitse arvostustamme, Niinistö sanoi.

Kansanedustaja Aalto kirjoittaa Facebookissa, ettei reservikieltäytyminen tee kenestäkään rintamakarkuria ja ettei täydennyskoulutuksen kautta siviilipalveluksen suorittaminen kerro siitä, että ihmistä ei huvita puolustaa Suomea.

– Puolustusministerin sanat ovat vastenmielisiä ja arvottomia, Aalto jatkaa kirjoituksessaan.

Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä Aalto toivoo puolustusministeri Niinistön pyytävän anteeksi puheitaan.

– Toivon hänen pyytävän anteeksi näitä lausuntojaan. Hän on loukannut monia ihmisiä. Kyllä ministeritasolla pitää voida ilmaista oma mielipide loukkaamatta provokaationa muiden ihmisten tunteita, Aalto sanoo Helsingin Sanomille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .