Kansanedustaja naimisiin – hääateria legendaarisella grillillä

Jyväskyläläinen vihreiden kansanedustaja Touko Aalto ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Johanna Pietiläinen vihittiin avioliittoon tänään keskiviikkona Jyväskylän maistraatissa kello 12.

– Meitä oli paikalla vain minä, Johanna, kaksi bestmania, Johannan kaaso ja hänen miehensä, joka on myös meidän ystävämme, Aalto kertoo viiden minuutin viralisesta osuudesta.

Yliopistonkadun maistraatista kuusihenkinen hääseurue suuntasi hääaterialle hieman epätavalliseen paikkaan, nimittäin Lounaispuiston kulmassa sijaitsevan perinteisen jyväskyläläisen grillikioskin Grilli 21:n terassille. Jyväskylän yliopiston kirjastoa vastapäätä sijaitseva grilli on yliopistossa opiskelleelle ja sen opiskelijapolitiikassa vaikuttaneelle hääparille tuttu jo vuosien ajalta.

– Siellä nautimme fetaburgerin ruiskuorella ja pippurikastikkeella. Se on meidän kummankin vakioruoka, tuore ukkomies Aalto paljastaa hääaterian sisällön.

Grilli 21:n terassilta seurue jatkoi Seminaarinkadun toiselle puolelle kulttuuriravintola Ylä-Ruthiin, jossa olutharrastajana tunnettu Aalto nautti paikallisen mallasjuoman.

– Tilasin siellä Panimo Hiiden tupla-IPAn eli Humulus Lupus -oluen. Johanna joi kokiksen, Aalto kertoo.

Yläkaupungin boheemeilta kulmilta matka jatkui vielä alakaupungille vanhan työväentalon alakerrassa sijaitsevan Bar Revolutionin terassille. Hääpari jatkoi kuitenkin vielä hyvissä ajoin Viitasaarelle.

– Lauantaina 8.8. meidät vielä siunataan avioliiton satamaan Tervamäen kappelissa Viitasaarella. Sen jälkeen on Koliman leirikeskuksella ihan pienen piirin hääjuhla, Aalto kertoo.

Jyväskylässä järjestettiin keskiviikkona rasisminvastainen mielenosoitus, mutta Aalto jätti hääpäivänään kaikki poliittiset tilaisuudet väliin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .