Kansanedustaja naimisiin – hääateria legendaarisella grillillä

Jyväskyläläinen vihreiden kansanedustaja Touko Aalto ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Johanna Pietiläinen vihittiin avioliittoon tänään keskiviikkona Jyväskylän maistraatissa kello 12.

– Meitä oli paikalla vain minä, Johanna, kaksi bestmania, Johannan kaaso ja hänen miehensä, joka on myös meidän ystävämme, Aalto kertoo viiden minuutin viralisesta osuudesta.

Yliopistonkadun maistraatista kuusihenkinen hääseurue suuntasi hääaterialle hieman epätavalliseen paikkaan, nimittäin Lounaispuiston kulmassa sijaitsevan perinteisen jyväskyläläisen grillikioskin Grilli 21:n terassille. Jyväskylän yliopiston kirjastoa vastapäätä sijaitseva grilli on yliopistossa opiskelleelle ja sen opiskelijapolitiikassa vaikuttaneelle hääparille tuttu jo vuosien ajalta.

– Siellä nautimme fetaburgerin ruiskuorella ja pippurikastikkeella. Se on meidän kummankin vakioruoka, tuore ukkomies Aalto paljastaa hääaterian sisällön.

Grilli 21:n terassilta seurue jatkoi Seminaarinkadun toiselle puolelle kulttuuriravintola Ylä-Ruthiin, jossa olutharrastajana tunnettu Aalto nautti paikallisen mallasjuoman.

– Tilasin siellä Panimo Hiiden tupla-IPAn eli Humulus Lupus -oluen. Johanna joi kokiksen, Aalto kertoo.

Yläkaupungin boheemeilta kulmilta matka jatkui vielä alakaupungille vanhan työväentalon alakerrassa sijaitsevan Bar Revolutionin terassille. Hääpari jatkoi kuitenkin vielä hyvissä ajoin Viitasaarelle.

– Lauantaina 8.8. meidät vielä siunataan avioliiton satamaan Tervamäen kappelissa Viitasaarella. Sen jälkeen on Koliman leirikeskuksella ihan pienen piirin hääjuhla, Aalto kertoo.

Jyväskylässä järjestettiin keskiviikkona rasisminvastainen mielenosoitus, mutta Aalto jätti hääpäivänään kaikki poliittiset tilaisuudet väliin.

Lue kaikki veroaiheiset jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Touko Aalto viettää kesähäitä – polttariseurue kaappasi kesken radiohaastattelun

Uusimmat

Kotimaa

Keskisuomalaisen verkkosivun kirjautumisessa ongelmia – vikaa selvitetään

KRP: Rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtajaa epäillään useista törkeistä rikoksista

Sähköautoilijalla on tallissaan usein myös bensakäyttöinen auto

Miten käy talvilajien, kun lumi ja jää katoavat? – "Työ ei keskity siihen, että saataisiin hiihto-olosuhteet kaikille kuntalaisille"

Yön uutiskooste: Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille, Britannian Harry kommentoi vihdoin hovista lähtöä, Kiinassa koronavirustartunnat leviävät

Jyväskyläläisen 66-vuotiaan vuokrasopimus irtisanottiin – mitä teen, jos häätö omasta kodista uhkaa?

STT aloitti Yle Uutisten kommenttiosioiden moderoinnin  –  HS ja IS moderointiasiakkaiksi jo aiemmin

Työsuhdeautoista ja -matkalipuista linjaukset huhtikuussa – Bensiinin verotus tehokkain ohjauskeino päästöjen vähentämiseksi

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.