Touko Aalto palasi Jyväskylän kaupunginvaltuustoon: "Kiva päästä taas tilastojen ja lukujen maailmaan"

Vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto, 34, palasi maanantaina poliittisiin luottamustehtäviin. Mielenterveysongelmien takia sairauslomalle syyskuussa jäänyt Aalto osallistui maanantai-iltana Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokoukseen.

Aalto kertoi Keskisuomalaiselle perehtyneensä Jyväskylän vuoden 2019 talousarvioon ja taloussuunnitelmaan muun muassa vihreiden valtuustoryhmän kokouksessa perjantaina. Lisäksi Aalto oli valmistautunut kokoukseen eduskunta-avustajansa, kaupunginvaltuustoon kuuluvan Irina Tuokon kanssa. Tuokko toimii Jyväskylän sivistyslautakunnan puheenjohtajana.

– On ollut kiva päästä taas tilastojen ja lukujen maailmaan. Tässä rupeaa palaamaan pilke silmäkulmaan, Aalto kommentoi.

Valtuustossa käsiteltiin muun muassa subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista. Aalto kertoi tutustuneensa sivistyslautakunnan selvityksiin muun muassa lapsivaikutusten osalta. Niiden perusteella hän pitää vuonna 2015 tehtyä päätöstä päivähoito-oikeuden rajoittamisesta virheenä.

– Väärät päätökset eivät määritä meitä päättäjinä vaan se, että pystymme tunnistamaan ja tunnustamaan virheemme ja tekemään sen pohjalta oikein, Aalto sanoi.

Ennen kaupunginvaltuustoa Aalto oli osallistunut myös Monikulttuurikeskus Glorian hallituksen kokoukseen. Aalto toimii Glorian hallituksen puheenjohtajana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .