Vihreiden kansanedustaja perusti eduskuntaan olutseuran – "70 jäsentä helposti kokoon"

Eduskuntaan on tänään tiistaina perustettu olutseura, jonka tarkoituksena on edistää olutkulttuuria Suomessa. Yksi seuran perustajista on tuore kansanedustaja Touko Aalto (vihr.), joka esitti kiinnostuksensa olutkerhon puheenjohtajuutta kohtaan jo ennen vaaleja.

– Alkoholikeskustelu on ollut eri poteroista huutelua. Pyritään olemaan sovitteleva silta ääripäiden välillä, ottamaan kantaa ja keskustelemaan suomalaisesta alkoholipolitiikasta, Aalto tiivistää.

Hän mainitsee esimerkkinä epäkypsästä alkoholipoliittisesta keskustelusta niin kutsutun Keppanagaten, jonka keskiössä oli keskustan taannoinen linjaus kaupoissa myytävän keskioluen laimentamisesta.

Alkoholilainsäädännön kokonaisuudistus on siirretty toteutettavaksi alkavalla vaalikaudella. Se tulee Aallon mukaan olemaan yksi keskusteluaihe olutseuran kokouksissa. Seura aikoo esimerkiksi kutsua kansanterveys- ja päihdejärjestöistä asiantuntijoita kertomaan alkoholin haitoista.

– Kansanterveystyö on keskeinen ajatus, Aalto sanoo.

Muita keskustelunaiheita ovat esimerkiksi alkoholin verkkokauppa ja pienpanimoiden mahdolliset suoramyyntioikeudet.

Myös maistelu on mielessä

Myös mallasjuomien maistelu on olennainen osa olutseuran toimintaa.

– Käydään tutustumassa erilaisiin panimoihin, ja on varmasti oluttastingiä. Sain jo kutsun Viroon suomalaiselta panimolta, Aalto mainitsee.

Aalto lupaa kuitenkin pitää mielessä panimoiden lobbausaikeet ja tehdä toiminnasta mahdollisimman avointa.

Seuran jäseniksi voivat tulla kaikki eduskunnassa työskentelevät henkilöt. Seuralle kootaan kaikista puolueista koostuva kahdeksanhenkinen hallitus.

– Varmaan 70 jäsentä saadaan helposti kokoon. Kiinnostusta on ollut valtavasti, Aalto toteaa.

Aallon käymien keskustelujen pohjalta vaikuttaa siltä, ettei eduskunnassa aiemmin ole ollut olutseuraa ainakaan vuosikymmeniin.

"Ei senttiäkään veronmaksajien rahaa"

Tuore kansanedustaja painottaa, että olutseuran kipparointi ei ole suinkaan hänen päätyönsä eduskunnassa. Aallon pääsarka on tulevassa valtiovarainvaliokunnassa budjetin laadinnassa sekä sosiaali- ja terveysasioissa.

Aalto vakuuttaa lisäksi, että seuran toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla.

– Tähän ei mene yhtään senttiä eduskunnan ja veronmaksajien rahoja, kuten eduskunnan harrasteryhmille. Se on tärkeä periaatteemme.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .