Toukokuu alkaa kesäisessä säässä

Toukokuun ensimmäinen viikko alkaa melko kesäisissä lämpötiloissa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

- Ensi viikko näyttää selvästi tavanomaista lämpimämmältä. Suomeen vahvistuu korkeapaine, ja jopa hienoista lämpenemistä on odotettavissa päivälämpötiloissa, sanoo päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Ennusteen mukaan Lappiin virtaa huomenna viileämpää ilmaa lännestä, ja alueella tulee sadekuuroja. Muualla maassa on enimmäkseen poutaa. Viikon kuluessa sään odotetaan hieman lämpenevän päivä päivältä. Yleiskuvaltaan ensi viikko on poutainen ja aurinkoinen, joskin Pohjois-Suomessa voi tulla sadekuuroja.

Valta arvioi, että 20 lämpöasteen raja menee varmaankin rikki viimeistään viikon puolivälissä. Loppuviikolla päivälämpötilat saattavat nousta jopa hieman ylemmäs.

- Varsin tämmöisiä kesäisiä lukemia rupeaa olemaan, mutta yöt ovat kumminkin vielä melko lailla kylmiä.

Yöllä saatetaan mennä paikoin pakkasen puolelle, mutta päivällä aurinko lämmittää. Lämpimimmät paikat ovat todennäköisesti Suomen etelä- ja keskiosissa.

Näillä näkymin lämmin ja aurinkoinen sää jatkuisi myös viikon loppupuolella, jolloin vietetään helatorstaita ja äitienpäivää. Loppuviikon ennusteet ovat kuitenkin vielä jonkin verran epävarmoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.