Tourujoen kunnostus alkaa aikaisintaan vuonna 2020

Joki palautetaan luonnonmukaiseksi virtavesiuomaksi.

Jyväskylän Tourujoen kunnostusuunnitelma eteni kaupunkirakennelautakunnasta kaupunginhallituksen käsittelyyn tiistaina. Kun yleissuunnitelma on hyväksytty, haetaan aluehallintoviranomaiselta töihin vesilupa. Rakennussuunnittelu on tarkoitus käynnistää talven aikana. Varsinaisiin kunnostustöihin päästään aikaisintaan vuonna 2020, ja toteutus vie kaiken kaikkiaan 2–3 vuotta.

Jyväskylän keskustassa sijaitseva noin 2,7 kilometrin mittainen Tourujoki on tarkoitus kunnostaa luonnonmukaiseksi virtavesiuomaksi. Samalla Kankaalla sijaitseva vesivoimalaitos lakkautetaan ja yläpuolisten järvien säännöstely puretaan.

Suunnittelu perustuu kaupunginvaltuuston päätökseen vuodelta 2015, jolloin valtuusto hyväksyi Tourujoen kehittämissuunnitelman.

Kunnostuksen tavoitteena on kalan nousun ja lisääntymisen mahdollistamisen lisäksi edistää koko Tourujoen alueen virkistyskäyttöä muun muassa reittiverkostoa kehittämällä.

Nähtävilläoloaikana suunnitelmaan saatiin kuusi kommenttia, ja niiden perusteella suunnitelmaa on vielä tarkennettu.

Kunnostukseen liittyvä kaavamuutos eteni niin ikään kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaavasta jätettiin nähtävilläoloaikana muistutuksia muun muassa puutteellisesta ympäristövaikutusten arvioinnista. Kunnostushankkeen ympäristövaikutukset arvioidaan vesilain mukaisessa lupaprosessissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .