Tourujoen yö ja Valo virtaa -tapahtumat saivat tuhansia ihmisiä liikkeelle Jyväskylässä

Tourujoen yö ja Valo virtaa-tapahtumat olivat jälleen kerran jättimenestyksiä Jyväskylässä.

Mataran basaarialueella ja Tourujoen silloilla ja rannoilla vaelsi lauantain tuulisessa illassa tuhansittain iloisia ihmisiä ihastelemassa valoteoksia, ohjelmanumeroita sekä nauttimassa basaarin lämpimästä tunnelmasta ja herkuista.

 

 

 

Tapahtumien hengen mukaisesti monet olivat pukeutuneet erilaisiin vilkkuviin valoasusteisiin, mikä antoi oman pikantin lisänsä pimeään iltaan.

Tourujoen yö on Kansalaistoiminnankeskus Mataran suurin vuosittainen tapahtuma, joka keräsi viime vuonna yli 10 000 kävijää. Tämän vuoden teemana oli Tourujoen yöstä virtaa – ruoka & hyvinvointi.

 

 

Basaarialueella aukenikin laaja kattaus paikallisia hyvinvoinnin toimijoita ja tarjolla oli ruokia, käsitöitä, kirjoja, veistoksia ja paljon muutakin mukavaa. Mukana oli yli 40 paikallista toimijaa.

 

Mataran sisätilojen ohjelmassa oli muun muassa musiikkia, voimistelua, rentoutusta, alkoholiton drinkkibaari ja teatteria.

Ulkoalueella nähtiin esimerkiksi parkouria, laser tagia, pimeäkävelyitä, capoeiraa ja taekwondoa.

Valo virtaa -tapahtuma on osa Valon kaupunki -viikonloppua Tourujoenpuiston Kinakujan ja Nahkurin siltojen välillä. Yleisölle tarjottiin muun muassa valoinstallaatioita, äänimaailmaa ja tanssiteoksia.

 

 

 

 

Tapahtuman järjestivät Taito Keski-Suomi ry, Taitokeskus Jyväskylän ja KSL-opintokeskuksen opiskelijat, Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun oppilaat yhteistyössä mm. Jyväskylän Tanssiopiston ja eri taiteenalojen edustajien sekä tanssitaiteilija Helena Ratisen kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .