Touruvuoren ja Laajavuoren ladut ovat taas auki – Ladun majalla puiden raivaus jatkuu yhä

Hiihtolatujen tilanne on Jyväskylässä hieman viime viikkoa parempi. Laajavuoressa, Tikkakoskella ja Palokan Touruvuoressa ladut on saatu raivattua tykkilumipuista viikonlopun ja maanantain aikana, ja ladut ovat taas hiihtokuntoisia, kertoi hiihtolatujen liikuntapaikkavastaava Kari Häkkinen.

–Tällaista tykkylumiongelmaa ei ole aiemmin minun työuran aikana ollut, tykkylumipuita on jouduttu raivaamaan kymmeniä ellei satoja.

Ladun majalla ladut olivat sen sijaan vielä maanantaina suljettuja. Siellä lumipuiden raivaus laduilta ja latupohjien teko jatkuu vielä alkuviikon ajan.

–  Miehet raivaavat oksia, latvoja ja puita laduilta. Muutamia puita on vielä sähkölinjoilla, ja sinne tilataan sähkömiehet. Puita on raivattu kymmeniä, kertoi Häkkinen.

– Paljon riippuu tulevista keleistä, eli täyttä varmuutta siitä, milloin Ladun majalla taas pääsee hiihtämään, ei voida antaa. Vähintään päivä tai pari tässä vielä menee. Siellä on 20 senttiä tamppaamatonta lunta, ja toivottavasti saamme sen tampattua tiistaina pikkupakkasen aikana, Häkkinen sanoi maanantaina.

Häkkisen mukaan latujen ylläpidon kannalta plussan puolella olevat lämpötilat ovat myrkkyä. Tämän viikon ennusteet povaavat Jyväskylään plussakelejä taas torstaista alkaen.

– Jos taas sataa märkää lunta joka jää puiden oksiin, voi tykkylumiongelmia tulla vielä lisää, sillä maastossa on jo valmiiksi puoliksi kaatuneita puita, sanoi Häkkinen.

Jääladuista Jyväsjärven ladulla on runsaasti vettä, eikä latua päästä kunnostamaan. Jäälatuja ei ole päästy tekemään Palokka-, Alva-, Luonet- ja Tuomiojärvellä.

Hiihtolatujen ajantasaiset tiedot löytyvät kaupungin latuinfosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .