Trafi: Harrastelijapilottien asenteissa korjaamista

Harrasteilmailun turvallisuus kohentuisi asennekasvatuksella, sanotaan Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista. Ylijohtaja Pekka Hentun mukaan viranomaisen on kuitenkin vaikea puuttua harrastajien käsityksiin omista taidoistaan.

- Pilotille taidot ja kokemus ovat tärkeitä, mutta erityisen tärkeää on asenne. Hyvä ilmailukäytäntö on rapautunut, hän harmittelee.

Asenteiden muuttamiseen Trafi tarvitsee Suomen Ilmailuliittoa, jolla on hyvät yhteydet suoraan harrastajiin. Liitto vähentää kuitenkin parhaillaan väkeä toimistollaan, kun sen rahoitus on pienentymässä.

Hallituksen puheenjohtaja Tapio Pitkäsen mukaan irtisanomiset eivät halvaannuta SIL:iä. Liitto aikoo siirtää osan töistä noin 200 harrastajan verkostolle, joka on auttanut sitä ennenkin palkkioita vastaan.

- En ole huolissani. Meillä on tiivis yhteistyö Trafin kanssa, ja lentoturvallisuus on meidän molempien intressi, Pitkänen sanoo.

Tänä vuonna pienkoneille on sattunut neljätoista onnettomuutta. Se on kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Turmissa on kuollut kuusi ihmistä. Viime vuonna kuolonuhreja oli kolme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.