Trump CBS:lle: Odotukset matalalla Putinin tapaamisesta Helsingissä

– Odotukseni ovat vähäiset, sanoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Helsingin kokouksesta CBS-kanavan Evening News -ohjelmassa, joka lähetettiin sunnuntaina.

Trump myös puolusti päätöstään tavata Venäjän presidentti Vladimir Putin. Yhdysvaltain demokraattipuolueen johtohahmot vaativat kokouksen perumista sen jälkeen, kun erikoissyyttäjä Robert Mueller nosti syytteet 12:ta Venäjän armeijan tiedustelu-upseeria vastaan. Mueller tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

– Mielestäni on hyvä asia tavata. Uskon, että tapaaminen (Pohjois-Korean johtajan) Kim Jong-unin kanssa oli hyvä asia. Mielestäni tapaamiset Kiinan presidentin (Xi Jinping) olivat hyvä asia, Trump sanoi.

Haastattelussa Trumpilta kysyttiin, aikooko hän pyytää venäläisten tiedustelu-upseerien luovuttamista.

– Saatan pyytää. En ole ajatellut sitä. Mutta varmasti kysyn siitä (sekaantumisesta presidentinvaaleihin). Mutta jälleen kerran sanon, että silloin oli Obaman hallinnon aika. He tekivät mitä tekivät Obaman hallinnon aikana, Trump sanoi.

Hän lisäsi, että myös republikaanipuolue oli venäläisten hakkerointiyritysten kohteena mutta että sen turvatoimet olivat paremmat.

– Mielestäni DNC:n (demokraattipuolueen kansallinen komitea) pitäisi hävetä, että hakkerointi oli mahdollista, Trump lisäsi.

Trump CBS-kanavalla: EU, Venäjä ja Kiina ovat Yhdysvaltain vastustajia

JUURI NYT: Presidentti Trump ja Melania Trump ovat Suomessa – autosaattue saapui Munkkiniemeen

Trump saapui, vilkutti ja ajoi pois – Yhdysvaltain presidentti ei turhia jutellut lentokentällä

Video: Trumpin maailmankuulu kaksoisolento villitsi Kauppatorilla

Venäläismediat: Suomeen matkustaneilta venäläisaktivisteilta vietiin banderolli rajalla

Tutkija ei odota Trumpin ja Putinin tapaamiselta kovin konkreettisia tuloksia

Katso video mielenosoituksesta: Poliisi arvioi osallistujamäärän puolta pienemmäksi kuin järjestäjä