Tubettajat innostivat Toukofest-kävijöitä

Nuorten Toukofest-tapahtuma viettää tänä vuonna juhlavuottaan, sillä se järjestettiin nyt 20. kertaa. Jyväskylän Hipposhallissa vieraili arviolta 6 000 nuorta opettajineen eilen tiistaina ja tänään keskiviikkona.

Kävijöitä Toukofestillä on ollut historiansa aikana yhteensä lähes 140 000. Tapahtuma on avoin, ja siihen osallistuu nuoria pääosin Keski-Suomen ala- ja yläkouluista, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista.

Toukofestin 20-vuotista historiaa voi Hipposhallissa muistella näyttelyssä, jossa oli esillä valokuvia, huppareita ja lehtileikkeitä vuosien varrelta.

Tapahtumajohtaja Leila Koho kertoo, että juhlavuoden kunniaksi suositut tubettajat eli videobloggaajat olivat nyt tapahtumassa aiempaa isommassa roolissa. Keskiviikkoillan bileissä esiintyjinä ovat videobloggaaja- ja huumorirapryhmä Justimus Haapavedeltä sekä espoolainen laulaja-lauluntekijä Kasmir.

Yksi keskiviikkona Toukofesteillä nimikirjoituksia jaelleista tubettajista oli keuruulainen Miisa "mmiisas" Rotola-Pukkila. YouTubessa hänen kanavallaan on huikeat 170 000 tilaajaa.

– Mahtavaa, kun ihmiset jaksaa katsoa. On oikeestaan hullua, miksi ihmisiä kiinnostaa, mutta kun ne oppii tuntemaan ihmisen, ne haluu seurata sen elämää, Rotola-Pukkila arvelee.

Katso KSML.tv:n videolta, millaisia tunnelmia oli ilmassa Toukofestin toisena päivänä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .