Tuhannet suomalaiset vaativat: Poliisin resurssit on turvattava lailla

Jo yli 6 000 suomalaista vaatii, että poliisien minimiresurssit tulisi määritellä laissa. Sunnuntaina asiaa koskevan lakialoitteen oli allekirjoittanut Kansalaisaloite.fi-palvelussa jo 6340 ihmistä .

Allekirjoittajien mukaan poliisille on määritettävä riittävä vähimmäisresurssi, josta ei voitaisi poiketa kuin ylöspäin.

– Resursseilla tulaa voida kaikissa tilanteissa taata sisäinen turvallisuus, tehokas rikostutkinta ja kansalaisten tasavertainen kohtelu, aloitteessa vaaditaan.

Tällä hetkellä poliisien määrästä päätetään poliittisin perustein hallituskausittain. Aloitteen mukaan poliisien minimiresurssimäärän tulee perustua todelliseen, perusteltuun tarpeeseen, ei taloudellisiin tai poliittisiin suhdanteisiin.

Aloitteen mukaan poliisien määrä Suomessa ei kestä pohjoismaista vertailua. Suomi on harvaanasuttu maa, jossa on suhteessa väkilukuun vähemmän poliiseja kuin missään muussa Euroopan maassa: Suomessa on vain 151 poliisia 100 000 asukasta kohti, kun esimerkiksi Ruotsissa vastaava luku on 202.

Luvut perustuvat tilastokeskus Eurostatin lukuihin. Vuonna 2010 poliiseja oli 7876, vuonna 2014 enää 7483. Jos lasku jatkuu samaa vauhtia, on poliisiammattikorkeakoulun mukaan poliiseja vuonna 2018 enää 7000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

Presidentti Niinistön mainostama venäläisten jätehuoltovierailu tuo Suomeen kymmenien ihmisten delegaation

Ehdollinen tuomio ei pahoinpitelijää hillinnyt – tunkeutui asuntoon Jyväskylässä ja hakkasi isännän

Gradia hakee lupaa viiteen uuteen tutkintoon – taustalla työnantajien tarpeet

Esperi Care lopettaa hoivakoti Ulrikan toiminnan Kristiinankaupungissa

Nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi ABC:n WC-tiloissa Seinäjoella – oikeus tuomitsi naisen väärästä ilmiannosta

Nainen kertoi joutuneensa raiskatuksi ABC:n vessassa Seinäjoella – oikeus tuomitsi naisen väärästä ilmiannosta

Näin suomalaispomot suhtautuvat työuupumukseen: Tutkija löysi neljä tyyppiä, joista yhden puheille ei halua yksikään uupunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.