Tuhannet vielä Asta-motissa, korjaustyö vaikeutuu

Perjantaisen Asta-myrskyn tuhojen korjausten edetessä työ on samalla vaikeutunut ja hidastunut. Savolaisten sähköyhtiöiden mukaan jäljellä on kaikkein vaikeimmat kohteet. Pohjois- ja Etelä-Savossa sähköttömiä talouksia oli tiistai-aamuna ainakin 4000.

Ensin on tarkoitus saada kuntoon runkoverkko ja sen jälkeen muuntajakohtainen pienjänniteverkko. Sähköyhtiöt varoittavat mahdollisista häiriöistä sähkön alkaessa virrata.

Jos sähköt eivät toimi normaalisti, voi nollajohto olla viallinen. Silloin metallikuorisiin kodinkoneisiin ohjautuu virtaa ja sähköisku on mahdollinen.

Alueella vikoja korjaamassa on 250 henkilöä. Yksin Sulkavalla on 100 korjaajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän yliopistoon noin 150 sukupuolineutraalia vessaa – "Ihmisen ei tarvitse vessaan mennessään määritellä, onko hän mies vai nainen"

Kirrinkydöntien hidastetöyssy poistetaan asukkaiden toivomuksesta – valituksia on tullut tarpeettomuudesta ja töyssystä lähtevästä äänestä

Jyväskylän yliopiston avoin sosiaalityön opetus alkaa Keuruulla

Vaarallinen työtapa oli jatkunut vuosia – lopulta leikkuri vei työntekijän peukalon tehtaalla Laukaassa

Onko tässä Jyväskylän HLBTIQ-ystävällisin asuinalue? – Katso kuvat hulmuavista sateenkaarilipuista

Ainakin kolme kaupunkia Suomesta hakee kulttuuripääkaupungiksi – "Jokainen kaupunki voi vain voittaa"

HS: Fonectalla laaja tietovuoto – mukana arkaluonteisia henkilötietoja

Laukaan kovan onnen nautatilalla saatiin uusi aitaus valmiiksi – eläimet nauttivat kesäpäivästä läheisellä niityllä, katso video

Valkeakosken sosiaalitoimelle vakava huomautus, ei puuttunut apulaisoikeusasiamiehen mukaan lapsen mielivaltaiseen kohteluun lastensuojeluyksikössä

Baariyrittäjä avautui Jyväskylän kaupungin rajoittavista linjauksista – Katupäällikkö: "Jos kaikki vetäisivät kadulle köysiä, olisi se äkkiä melkoinen villi länsi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.