Tuhansia patruunoita ja aseen osia Hallissa ja Tikkakoskella varastanut, Puolustusvoimien päällystöön kuuluva mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Oikeuden mukaan Puolustusvoimien päällystöön kuuluva mies jatkoi rikoksia melkein 16 vuotta.

Puolustusvoimilta ammuksia ja aseen osia varastanut mies tuomittiin tiistaina ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2002–2017, jolloin mies työskenteli ensin Hallin varuskunnassa Jämsässä ja sen jälkeen Ilmasotakoulussa Tikkakoskella Jyväskylässä.

Käräjäoikeuden mukaan Puolustusvoimien päällystöön kuuluva mies oli anastanut Puolustusvoimilta muun muassa tuhansia patruunoita. Oikeudessa mies kertoi, että oli saanut luvan ottaa patruunoita itselleen ampumalla hävitettäväksi. Oikeuden mukaan tämä selitti kuitenkin vain kolmasosan miehen hallusta löytyneistä patruunoista. Loput oikeus katsoi varastetuiksi.

Mies sanoi pelastaneensa tavaroita hävittämiseltä

Miehen hallusta löytyi myös useita aseiden osia, kuten rynnäkkökiväärin piippuja ja kymmeniä kevyen kertasingon putkia. Miehen mukaan osat olivat menossa hävitettäväksi, ja hän oli vain pelastanut ne itselleen. Käräjäoikeus katsoi, että vaikka näin olisikin ollut, miehen täytyi jo asemansa puolesta ymmärtää, ettei hän olisi saanut ottaa osia ilman lupaa.

Lisäksi mies oli hankkinut aseiden osia ulkomailta ja valmistanut niistä ampuma-aselain vastaisesti sarjatuliaseen. Miehen hallusta löytyi myös yli 700 kappaletta panssarin läpäisyyn tarkoitettuja patruunoita.

Oikeus katsoi, että varkauden kohteena oli erittäin arvokas omaisuus. Oikeuden mukaan varkaus oli muutenkin törkeä, kun otetaan huomioon teon pitkäaikaisuus, omaisuuden laatu sekä se, että mies teki teon asemassa, joka edellyttää erityistä luottamusta.

Mies tuomittiin törkeästä varkaudesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä palvelusrikoksesta yhteensä vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Ilmavoimissa kuohuu taas – Syyttäjä: Opistoupseeri varasti Tikkakoskelta ja Jämsän Hallista valtavan määrän aseiden osia ja ammuksia, valmisti myös sarjatuliaseen

Uusimmat

Kotimaa

Hampaiden reikiintyminen lapsuudessa saattaa lisätä valtimokovettumataudin riskiä aikuisena

Kirkko ja kaupunki: Kritiikki Halla-ahon kutsumisesta Kirkkopäiville yltyy – juhlaseminaarin puhujat jäävät vastalauseena pois

Saimaan kanavan rautatiesilta suljettiin huojumisen vuoksi – junia korvattu busseilla

Poikien tulitikkuleikit sytyttivät kaislikon Korpilahdella

Viitasaarelainen Lauri Moisio on kuollut

Useiden viranomaisten verkkosivujen häirintä toi sakot ja 17  000 euron vahingonkorvaukset

Vuorilammen veden pinta jälleen matalalla – katso kuvista, onko tilanne poikkeuksellisen vai ei

Kiikarimies sai sakkoja katseltuaan naapurin ikkunasta sisään yli vuoden – väitti katselleensa oravia ja siilejä

Venla 23, halusi tehdä jotakin yksinäisyydelle – katso videolta tanssiteos, jonka nuori nainen esitti ideoimassaan tapahtumassa Jyväskylässä

Katso kuvat uhkaavasta tulipalosta keuruulaisella hevostilalla – ihmiset ja eläimet selvisivät säikähdyksellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.