Tukes löysi puutteita lasten naamiaisasuista

Vakavammin puutteelliset tuotteet kerätään myymälöistä ja tarpeen mukaan kuluttajilta pois

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) mukaan kaupoissa myytävistä naamiaisasuista osa on turvallisuudeltaan puutteellisia. Tukes tutkitutti kymmenestä lasten naamiaisasusta niiden syttyvyyden sekä asujen nauhat ja kiristysnyörit.

Viisi tuotetta selvisi tutkimuksista puhtain paperein, ja viidessä havaittiin erilaisia puutteita. Suurin osa puutteista oli lieviä, esimerkiksi merkintäpuutteita. Muutamassa tuotteessa puutteet olivat vakavampia, kuten kankaan liian nopea palaminen sekä kuristumisvaaran aiheuttavat nauhat.

– Vakavammin puutteellisten tuotteiden osalta tapausten käsittely on vielä kesken, mutta yleensä turvallisuudeltaan vakavammin puutteelliset tuotteet kerätään myymälöistä ja tarpeen mukaan kuluttajilta pois, sanoo ylitarkastaja Henna Ekman.

Vappu on naamiaisasujen sesonkiaikaa.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Poliisi kiinnittää tänä kesänä erityistä huomiota festivaalien turvatoimiin

Eurooppaan mahtuisi lisää vauvoja – Alhainen syntyvyys ei ole kuitenkaan suurin uhka talouskehitykselle

Punkkitautien määrä on moninkertaistunut, mutta hysteriaan ei ole syytä – "Yksi purema 50:stä johtaa todettavaan sairauteen"

Jo puolella Suomen lapsiperheistä on yksityinen sairauskuluvakuutus

Ovensuukyselyt povaavat Irlannin pääministeripuolueelle eurovaalivoittoa

Karannutta koiraa pyydystäneet ihmiset katkaisivat junaliikenteen Helsingissä – "Erittäin huono idea mennä junien sekaan juoksentelemaan"

Jännittävä lätkämatsi nostaa sydänpotilaiden verenpaineet kattoon – Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä tärkeä peli voi näkyä yllättävällä tavalla

Päiväkodin johtaja sai kärsiä, kun jyväskyläläisäiti hermostui perheestä tehdystä lastensuojeluilmoituksesta – pikaistuksissa kirjoitetusta viestistä sakkoja

Kyllä tästä maisterille seppele syntyy – yliopiston promootion juhlallisuudet alkoivat

Vanhat koulurakennukset joutuivat jälleen ilkivallan kohteeksi Tikkakoskella – katso karut kuvat spraymaalilla sotketuista seinistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.